Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Ιάπωνα δημοσιογράφο (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Ιάπωνα δημοσιογράφο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την «αποτρόπαια δολοφονία» του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, τον οποίο κρατούσε όμηρο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου καταστρέψουν την εντελώς την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την ειδεχθή δολοφονία του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα αναφερόμενος στο βίντεο που δημοσιοποίησε η οργάνωση στο οποίο φαίνεται το αποκεφαλισμένο σώμα του Γκότο.

Το βίντεο δείχνει τον μαυροντυμένο αποκεφαλιστή Τζον, που φοράει κουκούλα, να στέκεται πάνω από τον Ιάπωνα όμηρο, κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του.

apokefalistis

Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Σύμφωνα με Ιάπωνες ειδικούς, το βίντεο φαίνεται να είναι γνήσιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Γκεν Νακατάνι.

dimosiografos-iaponas

Το τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκιο ενημέρωσε για τις εξελίξεις υπουργούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το βίντεο «έχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας».

Νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το βίντεο προκειμένου να διαπιστωθεί έαν το υλικό του είναι αυθεντικό.

«Έχουμε δει το βίντεο στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ιάπωνας Κέντζι Γκότο έχει δολοφονηθεί από τo Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπερνταντέτ Μίχαν.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητά του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των υπολοίπων ομήρων. Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συμμάχους μας στην Ιαπωνία» πρόσθεσε η Μίχαν.

Λίγο νωρίτερα, Ιάπωνες ειδικοί επιβεβαίωσαν πως το βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η οργάνωση με τη δολοφονία του Γκότο είναι αυθεντικό.

Οργή στο Τόκιο για τον αποκεφαλισμό του Κέντζι Γκότο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι διακατέχεται από οργή και τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει στην «τρομοκρατία», μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο καταγράφεται η εκτέλεση και του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου που κρατούσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ποταπή, φρικτή, για την οποία είμαι πολύ οργισμένος», είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφους, εμφανώς ταραγμένος, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας», την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τους τρομοκράτες αυτούς», είπε ο Άμπε.

«Η Ιαπωνία θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να προσαχθούν εκείνοι που ευθύνονται για το έγκλημα αυτό ενώπιον της δικαιοσύνης», υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr