Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισέλ Σαπέν: Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα

Μισέλ Σαπέν: Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τόνισε τη στήριξη της Γαλλίας προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Η Γαλλία θα παίξει το ρόλο της, ως χώρα, ως έθνος, ως χώρα φίλη της Ελλάδας, ως μια χώρα με πολλούς ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, αλλά και ως μία χώρα με σημαντικό πολιτικό και οικονομικό βάρος στην Ευρώπη. Η Γαλλία επομένως θα στηρίξει, θα διευκολύνει, θα είναι πάντα εκεί ώστε να βρεθεί μια λύση που θα επιτρέψει στον καθένα από εμάς να υπερβεί τις δυσκολίες».

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και πολλαπλά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος υπουργός, πέρασε σύντομα στο θέμα του ελληνικού χρέους.

«Ξέρω ότι είναι το θέμα που σας απασχολεί ιδιαίτερα» είπε και πρόσθεσε «Όταν μια χώρα έχει για χρέος το 175% του ΑΕΠ δεν είναι ζήτημα ανώδυνο. Είναι λογικό η σημερινή κυβέρνηση να θέλει στο μέλλον και με όρους που δεν έχουν ακόμα ορισθεί, να ελαφρύνει το βάρος».

Ο κ. Σαπέν ανέφερε ότι μίλησαν για το θέμα του χρέους και «ειπώθηκαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα» χωρίς όμως να εξηγήσει περισσότερο. Πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του «το χρέος είναι τελικά ένα θέμα ανάμεσα σε άλλα πολλά που θα πρέπει να συζητηθούν και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της», τόνισε.

«Ένα νέο συμβόλαιο» εξήγησε, «που θα επιτρέψει να δούμε τις υποχρεώσεις του ενός και του άλλου στο πλαίσιο του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων και της ΕΚΤ. Παράλληλα θα πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να εκφράσει τη βούλησή της για μεταρρυθμίσεις, τα μέσα και τις λεπτομέρειες αυτών των μεταρρυθμίσεων, που και ο Έλληνας υπουργός επικαλέστηκε και που είναι απολύτως απαραίτητες».

Ο Μισέλ Σαπέν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της φοροδιαφυγής. «Είναι κοινή μας βούληση» είπε «να καταπολεμήσουμε κάθε μηχανισμό φοροδιαφυγής και σύστημα φοροαπαλλαγών στο οποίο γίνεται κατάχρηση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ευρωπαίους εταίρους. Είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις για την οποία οι Ευρωπαίοι, το λέω ξεκάθαρα, είχαν πολλά παράπονα σχετικά με την εφαρμογή της από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επαφίεται τώρα λοιπόν στην ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει.Υπάρχουν πολλά επείγοντα ζητήματα που εκκρεμούν, γι αυτό και τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατό ηρεμία και ψυχραμία για να έχει η ελληνική κυβέρνηση το χρόνο να ανασάνει» κατέληξε ο Μισέλ Σαπέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr