Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων από το Ισλαμικό Κράτος

Εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Αλ Αζχαρ, μία από τις ύπατες αρχές του σουνιτικού ισλάμ, καταδίκασε ως “βάρβαρο” τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων χριστιανών κοπτών ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Αλ Αζχαρ, με έδρα το Κάιρο, θεσμός υψηλού κύρους στον μουσουλμανικό κόσμο, είχε ζητήσει πρόσφατα “τη θανάτωση, τη σταύρωση των τρομοκρατών” του Ισλαμικού Κράτους.

“Το Αλ Αζχαρ επιμένει στο γεγονός ότι τέτοιες βάρβαρες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα στο Κάιρο. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δήλωσε την Κυριακή ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμά της να απαντήσει στον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων, με όποιον τρόπο θεωρεί ότι είναι κατάλληλος.

Ο Σίσι προειδοποίησε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις εγκληματικές αυτές δολοφονίες». Τα σχόλια αυτά έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε τηλεοπτικό διάγγελμα λίγη μόλις ώρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε την Κυριακή ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη γειτονική Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)

Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ – Τι είπαν για ΑΟΖ – Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη

Farantouris sounds alarm over new pogroms against Greek Orthodox in Western Syria

Παρέμβαση Φαραντούρη για το νέο πογκρόμ Ελληνορθόδοξων Ρωμιών στη Δυτική Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr