ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα (Καλλίνικον), Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία: 450.000 Ρώσοι νεκροί και 150.000 Ουκρανοί
Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια
Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ στο 25%, ΕΛΑΣ στο 14,1%, ΠΑΣΟΚ στο 9,4% - Η πρόθεση για Σαμαρά
Θεσσαλονίκη: Αναζητούν τρεις αντιεξουσιαστές για την εμπρηστική επίθεση-δολοφονία
Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε καφετέρια στο κέντρο της Δαμασκού 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, οι πασίγνωστες Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ) που υπερασπίστηκαν την Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος επί 133 ημέρες πολιορκίας, έχουν περάσει στην αντεπίθεση και καταδιώκουν το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το BasNews, οι κουρδικές δυνάμεις έφτασαν στα σύνορα της επαρχίας της Ράκα για πρώτη φορά. Η Ράκα της Συρίας, υπενθυμίζουμε, είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους. Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες σκότωσαν 35 τζιχαντιστές σε περιοχές γύρω από την Κομπάνι και τη Ράκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάχες διεξήχθησαν σε τρία σημεία γύρω από την Κομπάνι τη Δευτέρα, η οποία έχει απελευθερωθεί πλήρως.
Στις μάχες σκοτώθηκαν και 3 Κούρδοι πολιτοφύλακες του YPG.
22 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στο Χαλέπι και τη Ράκα. Οι Κούρδοι επίσης κατάφεραν να καταλάβουν τον σημαντικό λόφο Μαγκντάκ κοντά στη Ράκα.
Η μάχη για την κατάληψη του λόφου Μπαγκντάκ μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων ήταν η πιο βίαια σύγκρουση μετά την απελευθέρωση της Κομπάνι.
Οι Κούρδοι με τη βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, που χτύπησαν 3 φορές τους τζιχαντιστές, κατάφεραν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τον στρατηγικό λόφο.
Να πούμε ακόμα ότι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει και 163 κουρδικά χωριά γύρω από την Κομπάνι.























































