Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση με χημικά στη Συρία – Πιθανή προβοκάτσια εις βάρος της κυβέρνησης (βίντεο)

Επίθεση με χημικά στη Συρία – Πιθανή προβοκάτσια εις βάρος της κυβέρνησης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η “μετριοπαθής” συριακή αντιπολίτευση, όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός FSA και άλλοι αντικαθεστωτικοί που κινούνται στα όρια του τζιχαντισμού, καταγγέλλουν ότι κυβερνητικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επίθεση με χημικά, κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία και γιατροί ανήρτησαν βίντεο που δείχνουν μικρά παιδιά να υποφέρουν με σοβαρά συμπτώματα ασφυξίας.

Στην επίθεση λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν βόμβες με αέριο χλωρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η συριακή κυβέρνηση παλαιότερα απέρριψε κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες έκανε χρήση χημικών όπλων στον τετραετή αυτόν πόλεμο.

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πληροφόρηση για την επίθεση αυτή που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ανάμεσα στους έξι νεκρούς είναι ένας άνδρας, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους οι οποίοι πέθαναν μετά τη διαρροή χημικού αερίου από βόμβες-βαρέλια.

Ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση της Συρίας δεν είχε κανένα λόγο να χτυπήσει με χημικά όπλα, τη στιγμή που το κλίμα στη διεθνή κοινότητα ως προς τον Άσαντ αλλάζει υπέρ του, με τις ΗΠΑ να δείχνουν διατεθειμένες να αποδεχτούν την ύπαρξή του και να ανοίξουν και κάποιο διάλογο με την κυβέρνηση της Συρίας.

Ποιος έχει συμφέρον από ένα τέτοιο χτύπημα; Θα λέγαμε εκείνος που θέλει πάση θυσία να εξολοθρεύσει τον Άσαντ για να απλώσει την κυριαρχία του στη Μέση Ανατολή… Ποιος είναι αυτός; Ένας είναι ο ημίτρελος στην ανατολική Μεσόγειο που νομίζει ότι είναι και σουλτάνος… Αυτός…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Ισραήλ: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από το Ιράν»

Αποσύρονται από τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις – «Δεν υπάρχει εκεχειρία χωρίς απελευθέρωση ομήρων»

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr