Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αποζημιώσεις στα θύματα του Α320 της Germanwings θα δοθούν κανονικά

Οι αποζημιώσεις στα θύματα του Α320 της Germanwings θα δοθούν κανονικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλήρεις θα είναι οι αποζημιώσεις που θα καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τη συντριβή του Α320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι η πτώση του προκλήθηκε σκόπιμα από ένα μέλος του πληρώματος.

Την διαβεβαίωση αυτή παρείχαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα, με δηλώσεις τους στο Γαλλικό Πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι “Το γεγονός ότι επρόκειτο για αυτοκτονία δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά στα ασφαλιστήρια. Δεν τίθενται εξαιρέσεις”.

Το Airbus της γερμανικής εταιρείας συνετρίβη , όπως δείχνουν οι έρευνες , καθώς ο 28χρονος συγκυβερνήτης κλειδώθηκε στο πιλοτήριο μόνος του και έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις.

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ αποκάλυψε ότι ο συγκυβερνήτης είχε αποκρύψει πως του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την ημέρα που έγινε το δυστύχημα. Ωστόσο, η ασφαλιστική κάλυψη δεν αμφισβητείται ακόμη και εάν η ασθένεια έχει αποκρυβεί από την εργοδότρια εταιρεία.

“Το γεγονός ότι ο συγκυβερνήτης δεν ενημέρωσε για την ασθένειά του δεν καταργεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Lufthansa γιατί ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και έχει ο ίδιος την ευθύνη αν αποκρύπτει γεγονότα”, υπογράμμισε ο νομικός σύμβουλος μιας αεροπορικής εταιρείας.

Όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες, οι συγγενείς των θυμάτων θα λάβουν μια προκαθορισμένη προκαταβολή, ανεξαρτήτως της ηλικίας, του εισοδήματός τους ή του φύλου τους. “Στη συνέχεια, εναπόκειται στην κάθε οικογένεια να διεκδικήσει, συνήθως με τη βοήθεια του δικηγόρου της, το ποσό της αποζημίωσης που επιθυμεί”, πρόσθεσε η πηγή του ασφαλιστικού τομέα.

Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι θα ζητηθεί από τους συγγενείς ως αποζημίωση από τη Lufthansa ένα ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 10-30 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr