ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονίζει: Κοριτσάκι μπροστά στην κάμερα σηκώνει τα χέρια νομίζοντας ότι είναι όπλο

Συγκλονίζει: Κοριτσάκι μπροστά στην κάμερα σηκώνει τα χέρια νομίζοντας ότι είναι όπλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παιδιά, Συρία, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Έσπασε όλα τα κοντέρ η συγκλονιστική φωτογραφία στην οποία ένα τετράχρονο κοριτσάκι στη Συρία σηκώνει τα χέρια ψηλά και… παραδίνεται, όταν το πλησιάζει η κάμερα δημοσιογράφου γιατί νομίζει ότι είναι όπλο.

Η φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο στο περιοδικό Türkiye, όπου εργαζόταν ο Οσμάν Σαγιρλί επί 25 χρόνια ως πολεμικός ανταποκριτής.

Η απίστευτη κίνηση που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τραβήχτηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Ατμέ στη Συρία, δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, τον περσινό Δεκέμβριο.

«Χρησιμοποιούσα τηλεσκοπικό φακό και εκείνη πίστευε πως ήταν όπλο», σημειώνει μιλώντας στο BBC ο φωτογράφος Οσμάν Σαγιρλί.

«Συνειδητοποίησα ότι ήταν τρομοκρατημένη αφού τράβηξα και κοίταξα την φωτογραφία, γιατί δάγκωσε τα χείλη και σήκωσε τα χέρια της. Συνήθως τα παιδιά τρέχουν μακριά, κρύβουν το πρόσωπό τους ή χαμογελούν όταν δουν κάμερα. Ξέρεις ότι υπάρχουν εκτοπισμένοι άνθρωποι στους καταυλισμούς. Έχει περισσότερο νόημα να δεις τι έχουν υποφέρει όχι μέσα από τους ενήλικες, αλλά μέσα από τα παιδιά. Είναι τα παιδιά που καθρεφτίζουν τα συναισθήματα με την αθωότητά τους» σημειώνει ο φωτογράφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Κατζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν και δεσμεύτηκε για την εξόντωση του Αλ-Χάγια της Χαμάς

Ανάλυση Jerusalem Post: Αιγυπτιακός στρατός στη Σομαλία – Ανατροπή ισορροπίας δυνάμεων στο Κέρας της Αφρικής

Γιατί το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν αποκάλυψε το κρυφό εμπόριο της Τουρκίας με το Ισραήλ

Οι Αλαουίτες του Ισραήλ – Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα

Η Συρία εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr