Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι κήρυξαν πόλεμο στα μουλάρια των Κούρδων!

Οι Τούρκοι κήρυξαν πόλεμο στα μουλάρια των Κούρδων!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μουλάρι, Τουρκία,

Με τα μουλάρια των Κούρδων τα έχει βάλει τις τελευταίες ημέρες ο τουρκικός στρατός. Τουρκικά περίπολα στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν γυρνάνε στην περιοχή του Ρομπόσκι, κοντά στα σύνορα, και όποιο μουλάρι συναντήσουν το πυροβολούν.

Μάλιστα, μέσα σε ένα μήνα, οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτώσει συνολικά 22 μουλάρια. Το Ρομπόσκι βρίσκεται στην επαρχία του Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.

Οι Κούρδοι της περιοχής έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι κάνουν λαθρεμπόριο και επειδή προφανώς τα μουλάρια κουβαλάνε λαθραία ή ακόμα και όπλα, οι Τούρκοι αποφάσισαν να μην αφήσουν μουλάρι ζωντανό στην περιοχή.

Ωστόσο, οι Κούρδοι έχουν άλλη άποψη. Υποστηρίζουν ότι τα μουλάρια τούς είναι απαραίτητα για την επιβίωση τους στην ορεινή περιοχή.

“Σφάζουν το λαό μας, έχουν εφαρμόσει πάνω μας κάθε μορφής καταπίεση και τώρα μας σκοτώνουν και τα μουλάρια. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τι άλλο θέλουν από εμάς”, δήλωσε ένας Κούρδος κάτοικος της περιοχής σε κουρδικά Μέσα.

Ο ίδιος μάλιστα σχολιάζοντας ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις της Ευρώπης δεν δείχνουν να ευαισθητοποιούνται για τα μουλάρια των Κούρδων που σκοτώνουν οι Τούρκοι στρατιώτες, παρά το γεγονός ότι στο Twitter έχουν αναρτηθεί πάμπολλες φωτογραφίες, δήλωσε: “Φαίνεται ότι δεν νοιάζονται ούτε για τις ζωές των μουλαριών, ούτε των Κούρδων”.

moularia

Τα μουλάρια τους, λένε οι Κούρδοι, είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους. Τα χρησιμοποιούν όχι μόνο για τις δικές τους μετακινήσεις αλλά και για να κουβαλάνε τους ασθενείς τον χειμώνα. “Ακόμα και τους νεκρούς μας πάνω στα μουλάρια τους κουβαλάμε. Μας είναι άκρως απαραίτητα για την επιβίωσή μας, είναι μέρος του τρόπου ζωής μας”.

Οι Κούρδοι κατηγορούν τον τουρκικό στρατό ότι με το να τους σκοτώνει τα μουλάρια επιχειρεί να τους κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr