Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλούν οι Τούρκοι: Ανακάλεσαν τον πρεσβευτή τους από το Βατικανό

Προκαλούν οι Τούρκοι: Ανακάλεσαν τον πρεσβευτή τους από το Βατικανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι Τούρκοι, ανακαλώντας τον πρεσβευτή τους από το Βατικανό για διαβουλεύσεις, αντιδρώντας έντονα στη χρήση από τον Πάπα Φραγκίσκο του όρου «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι «Τον περασμένο αιώνα, η ανθρώπινη μας οικογένεια βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες. Η πρώτη, που ευρέως θεωρείται ως “η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα” έπληξε τον λαό μας των Αρμενίων», επικαλούμενος ένα έγγραφο που υπεγράφη το 2001 από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον B΄ και τον πατριάρχη των Αρμενίων.

«Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο ναζισμός και ο σταλινισμός», πρόσθεσε.

Ο Ποντίφικας προέβη στις δηλώσεις αυτές λίγο πριν από την έναρξη μιας λειτουργίας στη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το διάστημα μεταξύ 1915 και 1917.

Η Τουρκία αντέδρασε και αρχικά κάλεσε τον πρεσβευτή του Βατικανού στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί, ενώ στη συνέχεια προέβη στην ανάκληση του πρεσβευτή της στο Βατικάνο, εκφράζοντας «τη βαθιά λύπη και απογοήτευσή της» για τις δηλώσεις του Πάπα οι οποίες προκαλούν «πρόβλημα εμπιστοσύνης».

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου χαρακτήρισε αβάσιμη και μακριά από την ιστορική πραγματικότητα τη χρήση της λέξης «γενοκτονία», ισχυριζόμενος ότι η σχετική δήλωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr