Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες ερωτικών σκλάβων που απέδρασαν από το Ισλαμικό Κράτος

Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες ερωτικών σκλάβων που απέδρασαν από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είκοσι γυναίκες και κορίτσια των Γιαζίντι, μεταξύ των οποίων και παιδιά 12 ετών, που δραπέτευσαν από το Ισλαμικό Κράτος, έχουν υποστεί “συστηματικούς βιασμούς και άλλη σεξουαλική βία” στα χέρια των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Αυτό αναφέρεται σε σοκαριστική έκθεση που συντάχθηκε από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πήρε συνεντεύξεις από τις γυναίκες στην πόλη Ντοχούκ, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της κατεχόμενης Μοσούλης, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015.

Οι μισές από αυτές, μεταξύ των οποίων και δύο 12χρονα κορίτσια, είπαν ότι βιάστηκαν επανειλημμένα από πολλούς τζιχαντιστές.

Όλες οι αιχμάλωτες υποχρεώθηκαν από τους τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος να συνάψουν υποχρεωτικούς γάμους, αφού είχαν πουληθεί ή δοθεί ως… δώρα. Οι ίδιες επίσης είναι μάρτυρες κακοποίησης και άλλων γυναικών.

“Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει οργανωμένους βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλα φρικιαστικά εγκλήματα εις βάρος των γυναικών Γιαζίντι”, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος γυναικείων δικαιωμάτων του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λίεσλ Γκέρντχολτζ (Liesl Gerntholtz).

“Αυτές οι πράξεις είναι εγκλήματα πολέμου και πρέπει να χαρακτηρισθούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

“Αυτές που είχαν την τύχη να διαφύγουν τώρα χρειάζονται νοσηλεία για να αντιμετωπίσουν τα ψυχικά τραύματα που τους έχουν προκληθεί”.

Πολλές από τις απαχθείσες γυναίκες διαχωρίστηκαν από τους συγγενείς τους, που είτε σκοτώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, είτε κρατήθηκαν ξέχωρα αιχμάλωτοι. Πολλές γυναίκες κατέθεσαν ότι αποπειράθηκαν ή υπήρξαν μάρτυρες αυτοκτονίας ώστε να αποφύγουν τους βιασμούς, τους υποχρεωτικούς γάμους και τους υποχρεωτικούς προσηλυτισμούς στο Ισλάμ.

Τον Οκτώβριο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος έβγαλε διαταγή σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες και τα κορίτσια Γιαζίντι δόθηκαν στους τζιχαντιστές ως “λάφυρα πολέμου”.

Το Ισλαμικό Κράτος αποπειράθηκε να “δικαιώσει” τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις λέγοντας ότι το Ισλάμ επιτρέπει το σεξ με μη μουσουλμάνες σκλάβες, γυναίκες και κορίτσια, όπως και ότι επιτρέπει οι σκλάβες να κακοποιούνται και να πωλούνται.

Κούρδος γιατρός κατέθεσε ότι στις 105 γυναίκες που εξέτασε, που είχαν διαφύγει από το Ισλαμικό Κράτος, οι 70 είχαν βιαστεί από τζιχαντιστές.

Ο ακριβής αριθμός των Κούρδων Γιαζίντι που ακόμα κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος αιχμάλωτοι – σκλάβοι είναι άγνωστος. Μια έκθεση του ΟΗΕ υπολογίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να κρατά ακόμα και αυτή τη στιγμή 3.000 ανθρώπους, αν και μπορεί να είναι περισσότεροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr