Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν χαθεί το αεροσκάφος

Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν χαθεί το αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Εντάξει, καλό βράδυ”, ήταν τα τελευταία λόγια του πιλότου Ζάκαρι Αχμάντ Σαχ, πριν το Boeing 777 της Malaysia Airlines εξαφανιστεί από το ραντάρ το Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματούχους της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με συγγενείς των αγνοουμένων στην Κίνα, οι ίδιοι αξιωματούχου διευκρίνισαν ότι η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος έγινε όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ειδοποίησαν το πιλοτήριο ότι εισέρχονταν στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Εν των μεταξύ, οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 επεκτάθηκαν σήμερα μακριά από το σχέδιο πτήσης του, δυτικά στη θάλασσα Ανταμάν, καθώς δεν αποκλείεται το αεροσκάφος να απέκλινε πολύ της πορείας του πριν εξαφανιστεί.

Η υπόθεση μιας απότομης αλλαγής πορείας προς τα δυτικά της πτήσης MH370, που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, καθώς και η σύγχυση σε σχέση με το υποτιθέμενο ή πιθανό σημείο εξαφάνισής της, είναι οι λόγοι που οι αρχές του Βιετνάμ να αναστείλουν την εναέρια έρευνα και να περιορίσουν τις θαλάσσιες έρευνές τους στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

National Interest: Ο Ερντογάν με «δάσκαλο» τον Πούτιν δημιούργησε ένα στρατό ισλαμιστών μισθοφόρων για να κατακτήσει τον κόσμο

Μαλαισία: 278 νέοι θάνατοι και 13.104 νέα κρούσματα – Σύνολο: 25.437 νεκροί

Η Μαλαισία ανησυχεί ότι η AUKUS θα προκαλέσει κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στον Ινδο-Ειρηνικό

Έξαρση του κορωνοϊού στη Ν/Α Ασία – «Πολύ επικίνδυνη» παραλλαγή στο Βιετνάμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr