Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάρτιν Σουλτς “κατανοεί” την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Μάρτιν Σουλτς “κατανοεί” την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα πρωτοφανές γεγονός ταράζει την Ευρώπη. Ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, που παριστάνει και τον σοσιαλιστή, εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε με την πλευρά της Τουρκίας, που αρνείται τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως έγινε γνωστό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούντογλου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο δεύτερος δήλωσε ότι «κατανοεί» την αντίδραση της Άγκυρας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποκαλεί γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο Μάρτιν Σουλτς είπε επίσης ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά την απουσία του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η σφαγή έως και 1,5 εκατ. Αρμενίων από οθωμανικές στρατιωτικές δυνάμεις, λίγες ημέρα μετά τη χρήση του ίδιου όρου από τον Πάπα Φραγκίσκο, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι συμβολικά η 24η Απριλίου (1915) είναι η θλιβερή επέτειος που οι Τούρκοι ξεκίνησαν να σφάζουν τους Αρμένιους.

Ο Μάρτιν Σουλτς, ο Γερμανός, που προέρχεται από μια χώρα υπεύθυνη για γενοκτονίες εις βάρος των Εβραίων, των Σοβιετικών και των Ελλήνων, που προκάλεσε δύο Παγκοσμίους Πολέμους τον 20ο αιώνα και έχει βυθίσει την Ευρώπη σε πρωτοφανή ύφεση και οικονομική κρίση, έχει κάθε λόγο να “κατανοεί” τον Νταβούτογλου. Και η Γερμανία θα ήθελε πολύ και τα δικά της εγκλήματα πολέμου να μην είχαν χαρακτηριστεί γενοκτονίες.

Αυτοί οι απάνθρωποι κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, αυτοί είναι οι Γερμανοί που παριστάνουν τους ηγεμόνες της Ένωσης… Είναι αυτοί που “κατανοούν” τους Τούρκους. Ντροπή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο ο Μάρτιν Σουλτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr