Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί στρατόπεδο τζιχαντιστών στο Μεξικό

Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί στρατόπεδο τζιχαντιστών στο Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Ελ Πάσο, στο Τέξας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το σάιτ Judicial Watch, το οποίο επικαλείται ως πηγές του έναν Μεξικανό αξιωματικό του στρατού και έναν Μεξικανό Επιθεωρητή της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Judicial Watch, το στρατόπεδο εκπαίδευσης που έχει στήσει το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Μεξικού βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από τα αμερικανικά σύνορα, σε μια περιοχή που ονομάζεται Ανάπρα (Anapra), δυτικά του Σιουδάδ Χουάρες (Ciudad Juárez), στη μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα (Chihuahua).

Ένας άλλος πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της Σιουδάδ Χουάρες βρίσκεται στο Πουέρτο Παλόμας (Puerto Palomas) και στοχεύει τις πόλεις Κολόμπους και Ντέμινγκ της αμερικανικής πολιτείας του Νέου Μεξικού, από όπου οι τζιχαντιστές θεωρούν πανεύκολο να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Σε κοινή επιχείρηση του μεξικανικού στρατού και της ομοσπονδιακής αστυνομίας ανακαλύφθηκαν έγγραφα στα αραβικά και στα ουρντού (πακιστανικά), όπως και σχέδια του Φορτ Μπλις, δηλαδή του στρατιωτικού οικισμού που μένουν οι αξιωματικοί της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των ΗΠΑ. Επίσης μεταξύ των εγγράφων βρέθηκαν και μουσουλμανικά ιερά κείμενα, στίχοι από το Κοράνι κ.α.

Η περιοχή Ανάπρα, που σύμφωνα με το Judicial Watch βρίσκεται η βάση των τζιχαντιστών, είναι υπό τον έλεγχο του καρτέλ του βαρόνου των ναρκωτικών Βιτσέντε Καρίλο Φυέντες (Vicente Carrillo Fuentes), ή αλλιώς Χουάρεζ Καρτέλ (Juárez Cartel) και της συμμορίας Μπάριο Αζτέκα (Barrio Azteca). Επειδή η περιοχή ελέγχεται από τα εν λόγω καρτέλ ναρκωτικών είναι άκρως επικίνδυνη η οποιαδήποτε επέμβαση του στρατού ή της αστυνομίας του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διακινητές λαθρομεταναστών, που ονομάζονται “κογιότες” – κογιότ, οι οποίοι εργάζονται για τα καρτέλ, βοηθούν τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να κινούνται στην έρημο και να περνάνε τα σύνορα μεταξύ της Σάντα Τερέζα και Σάλαντ Παρκ, στο Νέο Μεξικό.

Ανατολικά του Ελ Πάσο και της Σιουδάδ Χουάρες, οι διακινητές λαθρομεταναστών των καρτέλ επίσης βάζουν λαθραία τζιχαντιστές στις ΗΠΑ στην περιοχή ανάμεσα στην Ακάλα και στο Φορτ Χάνοκ στο Τέξας. Οι περιοχές αυτές προσφέρονται για διακίνηση ανθρώπων, εξάλλου είναι γνωστό ότι από εκεί γίνεται και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βρει πολύτιμους συμμάχους στα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr