Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 300 Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 300 Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερους από 300 ομήρους εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος την Παρασκευή στην περιοχή Ταλ Αφάρ κοντά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το Κόμμα Προόδου των Κούρδων Γιαζίντι.

Οι εκτελεσθέντες είναι Κούρδοι Γιαζίντι και το Κόμμα Προόδου, αφού καταδίκασε το αποτρόπαιο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν οι υπόλοιποι όμηροι που παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε πολλές χιλιάδες Κούρδων Γιαζίντι το καλοκαίρι του 2014, όταν τον Αύγουστο εισέβαλε στη γη τους, στην περιοχή Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ.

Χιλιάδες γυναίκες των Γιαζίντι, ακόμα και μικρά κορίτσια από την ηλικία των 8 ετών, πωλήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκες Γιαζίντι πουλήθηκαν στη Συρία, στη Σαουδική Αραβία αλλά και στην Τουρκία.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι. Διατηρούν την αρχαία θρησκεία των Κούρδων, τον Ζωροαστρισμό, με κάποιες ισλαμικές και χριστιανικές επιφανειακές επιδράσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος τους θεωρεί σατανιστές και απίστους. Ως τέτοιους οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι μπορούν να τους κάνουν ό,τι θέλουν.

Συνολικά υπολογίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε πιάσει σχεδόν 30.000 Γιαζίντι αιχμαλώτους το καλοκαίρι του 2014. Αρκετοί έχουν απελευθερωθεί ή έχουν πληρωθεί λύτρα για να αφεθούν, αλλά αρκετές χιλιάδες παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών, δίχως να υπολογίσουμε τις γυναίκες και τα κορίτσια που πουλήθηκαν σκλάβες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr