Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το χαμένο Boeing κατευθύνθηκε σκόπιμα προς τα νησιά Ανταμάν

Το χαμένο Boeing κατευθύνθηκε σκόπιμα προς τα νησιά Ανταμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τροπή στο θρίλερ με το χαμένο Boeing 777 δίνει με σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, καθώς επικαλούμενο στοιχεία από στρατιωτικά ραντάρ ισχυρίζεται ότι το αεροπλάνο της Malaysia Airlines που αγνοείται πλέον εδώ και μια βδομάδα, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τα νησιά Άνταμαν της Ινδίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, σημειώνει το Reuters χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι στο τιμόνι του αεροσκάφους βρισκόταν άτομο που γνώριζε από αεροπλοήγηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα αεροσκάφος αγνώστου ταυτότητας, που εκτιμάται πως είναι η πτήση 370, πετούσε σε συντεταγμένες γνωστές σε πιλότους διεθνών πτήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι ο πιλότος του σκάφους γνώριζε πολύ καλά που έπρεπε να πάει. Παράλληλα, η μαλαισιανές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο του σαμποτάζ ή της αεροπειρατείας.

Συγκεκριμένα, στρατιωτικό ραντάρ εντόπισε την πτήση MH370 στα 35.000 πόδια, περίπου 90 μίλα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας, με κατεύθυνση προς το Βιετνάμ στις 1.21 (τοπική ώρα) σε έναν εναέριο δρόμο που ονομάζεται “Ιγκάρι”.

Μετά, το αεροπλάνο έστριψε απότομα προς τα δυτικά προς έναν άλλο εναέριο διάδρομο που ονομάζεται “Βάμπι”, βρίσκεται βορειοανατολικά της ινδονησιακής επαρχίας του Άτσεχ, έναν διάδρομο που ακολουθούν τα αεροπλάνα που κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή.

Από εκεί, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των ραντάρ, το αεροπλάνο πέταξε προς έναν διάδρομο με το όνομα “Γκίβαλ”, νότια των Πουκέ της Ταϋλάνδης. Τελευταία φορά εντοπίστηκε στον αεροδιαδρόμο “Ίγρκεξ”, πάνω από τα νησιά Άνταμαν που τα αεροπλάνα ακολουθούν όταν κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας πάντως δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα των ρεπόρτερ του Reuters για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανησυχία για την ασφάλεια των αεροπλάνων Boeing

NASA και Boeing κατασκευάζουν «πράσινο» επιβατηγό αεροσκάφος

Περιπέτεια στον αέρα για τον Στ. Κασσελάκη – Το αεροπλάνο του δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στη Ρόδο

Τόκιο: Αεροπορικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς – Συγκλονιστικά βίντεο

Καλαμάτα: Θρήνος για τον 40χρονο επισμηναγό – Έρευνες για τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr