Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια μάχη Κούρδων και τζιχαντιστών για τη Χασάκα της Συρίας

Άγρια μάχη Κούρδων και τζιχαντιστών για τη Χασάκα της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των αριστερών Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ και των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα – συριακό Κουρδιστάν) για το ποια δύναμη θα ελέγξει την πόλη Χασάκα (Hasakah).

Η πόλη και η επαρχία της Χασάκα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας διότι συνδέει τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία με εκείνα του Ιράκ. Εάν το Ισλαμικό Κράτος χάσει τον έλεγχο της Χασάκα, τότε θα κοπεί στη μέση.

map_hasakah

Οι Κούρδοι προσπαθούν εδώ και μήνες, μετά το σπάσιμο της πολιορκίας της Κομπάνι, να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από την επαρχία Χασάκα, εκτελώντας προφανώς σχέδιο των συμμαχικών δυνάμεων που ηγούνται οι ΗΠΑ.

Οι Κούρδοι αντάρτες έχουν αεροπορική υποστήριξη από τον Διεθνή Συνασπισμό στις μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές, ενώ λέγεται ότι και η κυβέρνηση της Συρίας έχει βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή στηρίζοντας τους Κούρδους.

Στις μάχες που μαίνονται στη Χασάκα δεν συγκρούονται μόνο οι Κούρδοι με το Ισλαμικό Κράτος. Συμμετέχουν και τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε με πράσινο χρώμα τις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι, με κόκκινο οι Σύροι και με μαύρο οι τζιχαντιστές.

map_hasakah2

Το Ισλαμικό Κράτος, όπως διαβάζουμε, έχει εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση ενάντια στις κουρδικές και συριακές δυνάμεις. Πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω Twitter λένε ότι οι τζιχαντιστές έχουν μέχρι στιγμής κάνει 6 επιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε Σύρους και Κούρδους. Αναφορές που δεν μπορούν να διασταυρωθούν μιλάνε από 40 μέχρι 120 νεκρούς μεταξύ κυβερνητικών και Κούρδων, ωστόσο, αυτά τα νούμερα μπορεί να είναι και απλώς προπαγάνδα.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ανακατέλαβε τη φυλακή Αλ Αχντάντ (Al Ahdath), στη Χασάκα, εκδιώκοντας τα κυβερνητικά στρατεύματα που την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

Αυτό που επίσης μεταδίδεται μέσω Twitter είναι ότι οι άμαχοι Άραβες σουνίτες της περιοχής εγκαταλείπουν τη Χασάκα, φοβούμενοι προφανώς αντίποινα από τους Κούρδους για τη συνεργασία τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr