Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε βίντεο από τις μάχες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων την Τετάρτη

Δείτε βίντεο από τις μάχες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων την Τετάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης οι κάτοικοι της πόλης Μαρίνκα στην ανατολική Ουκρανία, δίπλα στο Ντονέτσκ, ξύπνησαν από τις εκρήξεις εισερχομένων πυρών.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ακολουθούσε μια από τις σφοδρότερες μάχες μεταξύ Ουκρανών κυβερνητικών και φιλορώσων ανταρτών μετά τη δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του conflict-news, τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής πολεμικής αναμέτρησης δόθηκαν στα μεσάνυχτα της 2 Ιουνίου, όταν μεγάλες φάλαγγες με φιλορώσους αντάρτες άρχισαν να κινούνται δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ.

Σε αυτές τις φάλαγγες συμπεριλαμβάνονταν άρματα μάχης Τ-72 και Τ-64, αυτοκινούμενα πυροβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

map_ukraine

Στις 04.30 ξημερώματα 3 Ιουνίου πυροβολικό από το κέντρο του Ντονέτσκ άρχισε να βάλει εναντίον της Μαρίνκα, η οποία όπως βλέπετε και στον χάρτη βρίσκεται δίπλα στο Ντονέτσκ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τον Απρίλιο του 2014 η Μαρίνκα είχε περάσει στον έλεγχο των ανταρτών. Τον Αύγουστο του 2014 ουκρανικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η ένοπλη ναζιστική οργάνωση Τάγμα Αζόφ πήραν πίσω την πόλη από τους αντάρτες, μάλιστα οι ναζί Ουκρανοί είχαν υψώσει και το ναζιστικό τους σύμβολο στην πόλη.

Στις 3 Ιουνίου τα ξημερώματα και ενώ τυπικά στην Ουκρανία ισχύει εκεχειρία, 1.000 ρωσόφωνοι αντάρτες με 10 άρματα μάχης επιτέθηκαν να πάρουν πίσω τη Μαρίνκα.

Μέχρι το απόγευμα, οι Ουκρανοί που υπερασπίζονταν την πόλη κατάφεραν να απωθήσουν την επίθεση των ρωσόφωνων. Οι απώλειες των δύο πλευρών στη μάχη δεν είναι επισήμως γνωστές. Πληροφορίες μιλάνε για 14 νεκρούς ρωσόφιλους και 5 νεκρούς Ουκρανούς. Επίσης λέγεται ότι ακόμα 38 Ουκρανοί τραυματίστηκαν.

Το conflict-news εκτιμά ότι μέσα στο καλοκαίρι η ένταση στην Ουκρανία θα μεγαλώσει και αναμένονται και άλλες επιθέσεις ανταρτών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Δείτε πλάνα από τη μάχη στη Μαρίνκα:

Την Τετάρτη οι ρωσόφιλοι αρνήθηκαν ότι επιτέθηκαν στη Μαρίνκα και κατηγόρησαν την ουκρανική κυβέρνηση ότι βομβάρδισε αναίτια το Ντονέτσκ.

Στα πλάνα που είδαμε είναι ολοφάνερο ότι διεξήχθησαν μάχες στη Μαρίνκα, ενώ οι Ουκρανοί από την πλευρά τους απαντούν ότι αναγκάστηκαν να βομβαρδίσουν το κέντρο του Ντονέτσκ για να καταστρέψουν το ρωσικό πυροβολικό που έριχνε στη Μαρίνκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr