ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
Ξανά «χρυσός» ο Τεντόγλου και στο Diamond League της Λωζάνης
Χάρης Δούκας για τις δαπάνες στην Παιδεία: «Η Ελλάδα δεύτερη από το τέλος»
Τρία νέα είδη ψαριών πιθανό να μεταναστεύσουν από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να σχηματίσουν το «ταχύτερο δυνατό» κυβέρνηση συνασπισμού, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τέσσερις ημέρες μετά την υποχώρηση που σημείωσε το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές.
«Όλοι πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον εγωισμό τους και να εργαστούν για να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατό μία κυβέρνηση συνασπισμού», δήλωσε ο Ερντογάν στην Άγκυρα, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την ημέρα των εκλογών κατά τις οποίες το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε στο Κοινοβούλιο εδώ και δεκατρία χρόνια.
«Εκείνοι που θα στερήσουν την Τουρκία από μία κυβέρνηση θα πληρώσουν το τίμημα», προειδοποίησε. Η υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί προσωπική αποτυχία για τον Ερντογάν ο οποίος είχε ρίξει όλο το βάρος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προκειμένου να υπερασπιστεί την εγκαθίδρυση μιας ισχυρής προεδρίας. Η αποτυχία του AKP να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να αλλάξει το Σύνταγμα αποτέλεσε μία προειδοποίηση για το σχέδιό του.























































