Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Γιατί ο Ερντογάν δεν θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν την Τελ Αμπιάντ

Γιατί ο Ερντογάν δεν θέλει οι Κούρδοι να απελευθερώσουν την Τελ Αμπιάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άγκυρα φαίνεται σοβαρά ενοχλημένη από τις κοινές πολεμικές επιχειρήσεις των αριστερών Κούρδων ανταρτών της Συρίας -του YPG/YPJ– και της συριακής ένοπλης δύναμης “Ηφαίστειο του Ευφράτη” στην επαρχία Ράκα της Συρίας. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα δεν βλέπει καθόλου με καλό μάτι την περικύκλωση της πόλης Τελ Αμπιάντ (πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας) που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος, όπως γράφει το al-monitor.

Ο Τούρκος πρόεδρος και κατά φαντασία σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι οι Κούρδοι αντάρτες που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, εγκαθιστούν κουρδικούς πληθυσμούς σε περιοχές της Συρίας που εγκαταλείπονται από Άραβες και Τουρκμένους.

Με άλλα λόγια, ο παρανοϊκός τζιχαντιστής Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί το αριστερό κουρδικό YPG/YPJ, τη μόνη δύναμη που νικά το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, ότι διαπράττει εθνοκάθαρση, για τη μελλοντική δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη Ροζάβα (βόρεια Συρία).

Ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο να είναι έξαλλος. Οι Κούρδοι δημοκρατικοί και αριστεροί είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του.

Είναι οι ίδιοι που θέλουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν, πράγμα που σημαίνει διχοτόμηση της Τουρκίας. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να απελευθερώσουν και τα κουρδικά εδάφη στη Συρία. Ο Ερντογάν δεν την “παλεύει” καθόλου με τον εφιάλτη της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Και το χειρότερο; Οι Κούρδοι έχουν τη βοήθεια των Αμερικανών και νικούν σε όλα τα μέτωπα το αγαπημένο του Ισλαμικό Κράτος.

Τόσο κόπιασε ο παρανοϊκός της Άγκυρας να στηρίζει και να εξοπλίζει την Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) και το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Πίστευε ότι οι δύο τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, αφού εξουδετέρωναν τον πρόεδρο Άσαντ, στη συνέχεια θα τον βοηθούσαν να αναστήσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίο καταργήθηκε με τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έβλεπε τον εαυτό του, ο Ερντογάν, χαλίφη και σουλτάνο όλων των Σουνιτών. Και τώρα εξαιτίας των Κούρδων όχι μόνο έχασε το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές την αυτοδυναμία στη Βουλή της Τουρκίας, αλλά οι ίδιοι “καταραμένοι” Κούρδοι νικάνε και το Ισλαμικό Κράτος. Δεν του βγαίνουν οι σχεδιασμοί του Ερντογάν και έχει λυσσάξει από το κακό του.

Τώρα ο Ερντογάν δεν θέλει με τίποτα η Τελ Αμπιάντ να απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Γιατί;

Εάν οι Κούρδοι απελευθερώσουν την Τελ Αμπιάντ θα ενώσουν τα καντόνια της Κομπάνι (δυτικά) και της Τζαζίρα (ανατολικά) σε μια ενιαία επικράτεια, στη βόρεια Συρία. Με άλλα λόγια οι Κούρδοι θα ελέγχουν ολόκληρη την περιοχή που αποκαλούν Ροζάβα, ή αλλιώς δυτικό Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι θα μπορέσουν να κηρύξουν και επίσημα την αυτονομία της Ροζάβα (βόρειας Συρίας) και ο Ερντογάν θα βρεθεί με ένα ακόμα κουρδικό κράτος, μετά από εκείνο του Ιράκ, στα νότια σύνορά του, στο λεγόμενο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. Το μόνο που θα έχει μείνει σκλαβωμένο θα είναι το βόρειο Κουρδιστάν, ή αλλιώς η νοτιοανατολική Τουρκία. Για πόσο όμως;

Για αυτό ο Ερντογάν δεν θέλει με τίποτα να απελευθερωθεί η Τελ Αμπιάντ από το Ισλαμικό Κράτος.

Όμως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Οι Κούρδοι θα δημιουργήσουν κράτος. Γιατί οι Κούρδοι πατριώτες, αν και αριστεροί, φρόντισαν να πείσουν τις ΗΠΑ ότι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί τους ενάντια στους τζιχαντιστές. Και το απέδειξαν στα πεδία των μαχών. Οι Αμερικανοί βλέπουν θετικά ένα κουρδικό κράτος. Όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο, οι Κούρδοι είναι ένα έθνος 45 εκ. ανθρώπων χωρίς πατρίδα, αλλά και γιατί οι Κούρδοι δεν είναι ούτε Άραβες, ούτε Τούρκοι. Είναι λαός συγγενικός των ευρωπαϊκών λαών, είναι Άριοι, για την ακρίβεια οι γνήσιοι Άριοι είναι οι Κούρδοι και τα ξαδέλφια τους οι Ιρανοί (Πέρσες).

Επίσης, να το επισημάνουμε κι αυτό, οι δημοκρατικοί Κούρδοι δεν είναι και τόσο μουσουλμάνοι. Πέρα από τη μειονότητα των ζωροαστριστών Γιαζίντι, κάθε κουρδική οικογένεια κρατά κρυφά μέσα της ζωντανή την αρχαία λατρεία του ήλιου. Με άλλα λόγια, οι Κούρδοι έχουν λόγο ύπαρξης σε έναν δυτικό κόσμο, έχουν ιδεολογικές και πολιτισμικές συγγένειες με τη Δύση, ενώ ισλαμιστές σαν τον Ερντογάν δεν χωράνε στην Ευρώπη.

Και ο ιδεοληπτικός σουλτάνος της Άγκυρας, μέσα στην τρέλα του, γνωρίζει καλά ότι η Δύση έχει κάθε λόγο να είναι σύμμαχος με έναν ευρωπαϊκό λαό, όπως οι Κούρδοι, παρά με Τούρκους και Άραβες που δύσκολα μπορεί ένας δυτικός μαζί τους να συνεννοηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr