Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξισλαμισμένος Βρετανός τζιχαντιστής σκοτώθηκε στην Κένυα

Εξισλαμισμένος Βρετανός τζιχαντιστής σκοτώθηκε στην Κένυα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αστυνομία της Κένυας επιβεβαίωσε ότι ένας Βρετανός προσήλυτος στο Ισλάμ σκοτώθηκε την Κυριακή σε αποτυχημένη επιδρομή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ (Αλ Κάιντα) σε στρατόπεδο του στρατού της Κένυας στην παραλιακή περιοχή της Λαμού.

Το όνομα του 20χρονου Βρετανού είναι Τόμας Έβανς (Thomas Evans). Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε ένας οπλαρχηγός της Αλ Σεμπάμπ, ο Λιούκμαν Οσμάν (Lukeman Osman), και ακόμα 15 τζιχαντιστές.

thomas2 Στην κεντρική φωτογραφία ο Τόμας όταν ήταν ένας φυσιολογικός νέος που έπαιζε με γατάκια και μετά με μούσια έτοιμος πλέον τζιχαντιστής.

Ο αστυνομικός διοικητής της Λαμού Κρίσπους Μουτάλι (Chrispus Mutali) δήλωσε στον Τύπο:

“Αναγνωρίσαμε τον οπλαρχηγό Λιούκμαν Οσμάν, ψευδώνυμο Σίργουα, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας. Οι δύο υπαρχηγοί του, Τόμας Έβανς και Σαΐντ Χαμάσα, σκοτώθηκαν επίσης”.

Στην επίθεση συμμετείχαν συνολικά 50 περίπου τζιχαντιστές.

Ο Έβανς προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ στην ηλικία των 19 ετών. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Σομαλία, το 2011, για να πολεμήσει με την Αλ Σεμπάμπ και εκπαιδεύτηκε ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών υπάρχει ακόμα ένας λευκός, αλλά η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα DNA για ανακοινώσει την ταυτότητά του.

Ο οπλαρχηγός Οσμάν είχε ηγηθεί δύο επιθέσεων στο Μπεκετόνι τον Ιούνιο του 2014 που στοίχισαν τις ζωές 60 ανθρώπων. Ο Χαμάσα ήταν τοπικός επιχειρηματίας στη Μομπάσα πριν ενταχθεί στην Αλ Σεμπάμπ.

Πολλοί από τους τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην αποτυχημένη επίθεση είναι βαριά τραυματισμένοι και οι Αρχές της Κένυας έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων να τους παραδώσουν, εάν τους συναντήσουν ή εάν καταφύγουν σε κάποιο νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια.

Η Αλ Σεμπάμπ έχει έδρα της τη Σομαλία. Από το 2011 όμως, όταν η Κένυα εισήλθε στο έδαφος της Σομαλίας για να πολεμήσει την οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, η Αλ Σεμπάμπ άρχισε τις επιθέσεις και στο έδαφος της Κένυας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Απριλίου τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ εισήλθαν σε πανεπιστήμιο της Κένυας και έσφαξαν 148 χριστιανούς φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr