ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
Ξανά «χρυσός» ο Τεντόγλου και στο Diamond League της Λωζάνης
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
Στον Νικόλα Φαραντούρη ο Μεγαλόσταυρος της Αρχιεπισκοπής Ζάμπιας και Μοζαμβίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εξαπέλυσαν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στην κουρδική πόλη Κομπάνι.
Η μαρτυρική πόλη Κομπάνι είναι σύμβολο αντίστασης του κουρδικού λαού, αφού άντεξε σε πολύμηνη πολιορκία από το Ισλαμικό Κράτος δίχως τελικά να αλωθεί. Η Κομπάνι βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Twitter, από κατοίκους της περιοχής, από την τζιχαντιστική επίθεση υπάρχουν 8 νεκροί και 38 τραυματίες, ενώ οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν την επίθεσή τους μέσα από το τουρκικό έδαφος.
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, μέσα από την Κομπάνι, δείχνουν ότι η επίθεση έγινε στο συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία, δηλαδή οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν από το τουρκικό έδαφος.Αξιωματούχος της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση από τρεις πλευρές της πόλης.
Ακόμα, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος πήραν τον έλεγχο συνοικιών της συριακής πόλης Χασάκα από τις κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από ολονύκτιες μάχες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συριακή στρατιωτική πηγή διέψευσε την πληροφορία λέγοντας ότι ο στρατός απώθησε την επίθεση.
Η πόλη Χασάκα είναι χωρισμένη σε ζώνες που ελέγχονται ξεχωριστά από την κυβέρνηση της Δαμασκού και από κουρδική διοίκηση, της οποίας οι καλά οργανωμένες πολιτοφυλακές εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους επιτυγχάνοντας σημαντικά οφέλη στο προπύργιο της οργάνωσης στην επαρχία Ράκα.























































