Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στην Κομπάνι – Οι Κούρδοι προσπαθούν να διώξουν τους τζιχαντιστές (βίντεο)

Άγριες μάχες στην Κομπάνι – Οι Κούρδοι προσπαθούν να διώξουν τους τζιχαντιστές (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε αιφνιδιαστική έφοδο στην Κομπάνι την Πέμπη το πρωί χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που επιτέθηκαν οδηγώντας αυτοκίνητα βόμβες μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Η επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι, σύμφωνα με τους αναλυτές, εξαπολύθηκε για να πάρουν «εκδίκηση», ενώ αποτελεί μια «επιχείρηση αντιπερισπασμού» των τζιχαντιστών, οι οποίοι υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες μια σειρά ηττών από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

Αφού απέσπασαν από τους τζιχαντιστές την πόλη Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία, οι κουρδικές δυνάμεις έφθασαν σε απόσταση μόλις 56 χλμ. βόρεια της πόλης Ράκα, της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Στην πραγματικότητα η όλη επιχείριση ενορχηστρώθηκε από τον παρανοϊκό σουλτάνο της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έξαλλος ο νεοοθωμανός “αφέντης” που εξαιτίας των Κούρδων έχασε την αυτοδυναμία στις εκλογές της Τουρκίας και τώρα δεν μπορεί να ανακηρυχθεί Πρόεδρος με ενισχυμένες εξουσίες, δηλαδή κάτι σαν σουλτάνος, αλλά και από την απελευθέρωση της Τελ Αμπιάντ, έντρομος στην προοπτική να δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στα εδάφη της Συρίας, ακριβώς δηλαδή κάτω από το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, ο Ερντογάν έστειλε το σκυλολόι του, δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος, να επιτεθεί πισώπλατα στην Κομπάνι.

Η Κομπάνι, υπενθυμίζουμε, είναι η πόλη σύμβολο της κουρδικής αντίστασης. Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν να την πολιορκούν στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 και αποσύρθηκαν από την πολιορκία της πόλης στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 με βαρύτατες απώλειες. Οι τζιχαντιστές έχασαν στην Κομπάνι τους καλύτερους μαχητές τους.

Η πισώπλατη, μέσα από το τουρκικό έδαφος, επίθεση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή —σύμφωνα με έναν μέχρι τώρα απολογισμό που έχει ανακοινώσει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων— σε 146 πολίτες.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας, όπως διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη στην Κομπάνι, όπου οι τζιχαντιστές έχουν οχυρωθεί μέσα σε κτίρια και χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, όπως σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρίσκεται στην τουρκική πλευρά των συνόρων πολύ κοντά στην παραμεθόρια αυτή πόλη μετέδωσε ότι άκουγε αδιάκοπα των ήχο πυρών.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 70 άμαχοι που κρατούνται όμηροι», ανέφερε ο Μοστάφα Αλί, ένας δημοσιογράφος από το Κομπάνι ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη.

Οι Κούρδοι μαχητές έχουν «περικυκλώσει τα κτίρια» όπου έχουν οχυρωθεί οι τζιχαντιστές, αλλά «δεν ανοίγουν πυρ για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των αμάχων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε βίντεο από την Κομπάνι με τους αριστερούς αντάρτες του YPG και του PKK να δίνουν μάχη για να ξετρυπώσουν τους τζιχαντιστές και να τους διώξουν από την αγαπημένη τους πόλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr