Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Πούτιν και οι στρατηγικά ηλίθιοι»

«Ο Πούτιν και οι στρατηγικά ηλίθιοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δεξιοτεχνία με την οποία ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενέταξε την Κριμαία στη Ρωσία εντοπίζουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ακλόνητη ψυχρότητα, με την οποία ο Πούτιν ενέταξε την Κριμαία στην ρωσική αυτοκρατορία και χάραξε νέα σύνορα στην Ευρώπη, δεν έχει προηγούμενο και βρίσκει θαυμαστές, όχι μόνο στη Ρωσία», παρατηρεί σε σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung και διευκρινίζει: «Ο Πούτιν δεν είναι μόνο δεξιοτέχνης στο να αιφνιδιάζει αντιπάλους, ανταγωνιστές και πρώην στρατηγικούς εταίρους, τους οποίους κάνει να φαίνονται ως στρατηγικά ηλίθιοι, αλλά είναι και ένας βιρτουόζος της προπαγάνδας. Η επίδρασή της (σ.σ. προπαγάνδας) στη Δύση, μάλιστα, δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη από την εποχή της συζήτησης για τους εξοπλισμούς», αποφαίνεται η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, sτο ίδιο μήκος κύματος και η Die Welt, που επισημαίνει: «Ο ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε την ιστορική επανένωση της Γερμανίας προκειμένου να καταστήσει σαφή τη σημασία που έχει για αυτόν η “επιστροφή” της Κριμαίας στη ρωσική αυτοκρατορία. Στην ίδια πρόταση ξεκαθάρισε τους λογαριασμούς του με τον Νικίτα Χρουστσόφ, ο οποίος το 1954 είχε δωρίσει την Κριμαία στην Ουκρανική Σοβιετική Δημοκρατία. Μίλησε και υπέγραψε το σύμφωνο για την ένταξη της χερσονήσου της Κριμαίας, η οποία από πλευράς διεθνούς δικαίου ανήκει στην Ουκρανία. Εάν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάτι θετικό στην ομιλία του Πούτιν, ήταν ο υπαινιγμός ότι δεν προτίθεται να αρπάξει και άλλες περιοχές της Ουκρανίας. Ωστόσο, πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η διατύπωση μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η οποία στηρίχθηκε σε ένα διαφιλονικούμενο και σκηνοθετημένο από τη Μόσχα δημοψήφισμα;» διερωτάται η εφημερίδα.

«Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων η Ευρώπη βίωσε την κατάρρευση μιας σταθερής τάξης ασφαλείας που ίσχυες επί δεκαετίες», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, θέτοντας το ερώτημα «πώς θα αντιμετωπισθεί ο Πούτιν» και δίνοντας την απάντηση ότι «κανείς δεν το ξέρει». «Για τους λαούς της Μεσευρώπης επέστρεψαν τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο εφιάλτης τους», καταλήγει το σχόλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr