Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

220.000 Ρώσους στρατιώτες βλέπουν οι Ουκρανοί στα σύνορά τους!

220.000 Ρώσους στρατιώτες βλέπουν οι Ουκρανοί στα σύνορά τους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι τακτικές ασκήσεις ρωσικών στρατευμάτων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στις περιφέρειες Ροστόφ, Μπέλγκοροντ και Κούρσκ, έχουν προκαλέσει ανησυχία στη νότια γειτονιά της Ρωσίας και το ερώτημα που γεννάται εάν πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή προγραμματισμένα γυμνάσια πλανάται πάνω από τη βαριά ατμόσφαιρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του ελληνόφωνου ρωσικού σάιτ Η Ρωσία Τώρα, ο προσωρινός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ναύαρχος Ίγκορ Τενιούχ, μίλησε για στοχευμένη προετοιμασία και το θεώρησε σαν δείγμα επιθετικότητας από την πλευρά της Μόσχας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ασκήσεις που γίνονται επί ρωσικού εδάφους συμμετέχουν 220.000 στρατιώτες, 1.800 άρματα μάχης και περισσότερα από 400 ελικόπτερα.

Οι αριθμοί, που ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος, δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα. Πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σήμανε συναγερμό για μια ξαφνική επιθεώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δυτικής και της Κεντρικής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Βαλτικής, αερομεταφερόμενων στρατευμάτων και μονάδων αλεξιπτωτιστών, Δυνάμεων της Αεροδιαστημικής Άμυνας, σχηματισμών της Τακτικής Αεροπορίας και πλήθος μεταγωγικών αεροσκαφών. Σε εκείνη την τεράστια άσκηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συμμετείχαν συνολικά 150.000 στρατιώτες, 870 άρματα μάχης, 90 αεροσκάφη, 120 ελικόπτερα και 1.500 άλλες αμυντικές μονάδες σε ξηρά και θάλασσα (πλοία, στοιχεία πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικά αυτοκίνητα).

Ο ναύαρχος Τενιούχ, δεν μπορούσε να μη γνωρίζει, ότι στις 7 Μαρτίου, τέσσερεις ημέρες πριν τη δήλωσή του στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, οι τακτικές ασκήσεις με στρατεύματα είχαν ολοκληρωθεί και όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτές, είχαν επιστρέψει στις βάσεις τους. Αυτό είχε ανακοινωθεί επίσημα και από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Ίσως γι’ αυτό, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, αναγκάστηκε να δηλώσει: «Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας γνωρίζει, ότι η Νότια και Δυτική στρατιωτικές περιφέρειες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί, δεν συμπληρώνουν τους αριθμούς που ανέφερε ο κ. Τενιούχ, ούτε σε στρατιώτες, ούτε σε τεθωρακισμένα και στρατιωτικά ελικόπτερα. Απ’ ότι φαίνεται, ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού που «σταθμεύει στη συνοριακή ζώνη με την Ουκρανία», κατά πάσα πιθανότητα υπολογίστηκε, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα μάχιμα στελέχη των ΕΔ και τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στις αντίστοιχες περιοχές».

Και για να ηρεμήσει τις ουκρανικές αρχές για τη «συνοριακή» άσκηση, ώστε να κατανοήσουν όλοι ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις και τεχνικά μέσα στα σύνορα και για να φύγει και το τελευταίο ίχνος ανησυχίας για πιθανή εισβολή στις περιοχές του Χαρκόβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, προτάθηκε στους ουκρανούς επιτελείς να πετάξουν με αναγνωριστικό αεροπλάνο, όπου θέλουν. Για να βεβαιωθούν, ότι έχουν λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας.

Δε συνδέεται με την κρίση η στρατιωτική άσκηση επιμένει η Μόσχα

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός διεξάγει τακτικές ασκήσεις, όχι μόνο στις περιοχές Ροστόφ, Μπέλγκοροντ, Ταμπόφ και Κούρσκ. Περισσότεροι από 350 αλεξιπτωτιστές, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό μάχης, για παράδειγμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Σώματος, προσγειώθηκαν στην Αρκτική, στα νησιά Νοβοσιμπίρσκιε, κάτω από ιδιαίτερα ακραίες συνθήκες, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -30C.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη ομάδα των ειδικών αερομεταφερόμενων μονάδων «έπεφτε» με αλεξίπτωτο στην περιοχή Ουλιάνοφσκ και μια τρίτη, στην περιφέρεια Ροστόφ. Στη συνέχεια, εκείνοι οι αλεξιπτωτιστές που ήταν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, μάζεψαν τον εξοπλισμό τους, επιβιβάστηκαν στα αεροσκάφη IL-76MD και δυο ώρες μετά από την πρώτη ρίψη, προσγειώθηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στη ρωσική ενδοχώρα, στην περιφέρεια Γιαροσλάβ.

Την ίδια στιγμή, οι αεροπόροι της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας χτυπούσαν στόχους στο πολύγωνο ασκήσεων Τσεμπαρκούλ, κοντά στο Τσελιάμπινσκ. Οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό, από όλες τις στρατιωτικές περιφέρειες της Ρωσίας, εκτέλεσαν εκπαιδευτικές βολές διεύθυνσης και ελέγχου πυρός σε 10 πολύγωνα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Στις ασκήσεις, δοκίμασαν την επιχειρησιακή λειτουργία των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών «Grad–M», «Tornado» , «Uragan», «Smerch», του αυτοκινούμενου πυροβόλου των 152 χιλιοστών «Msta–S», του αντιαρματικού πυροβόλου των 100 χιλιοστών «Rapira» και του αυτοκινούμενου πυροβόλου «Nona». Έγιναν επίσης και νυκτερινές βολές σε ευρεία κλίμακα.

Ο επικεφαλής των Πυραυλικών Δυνάμεων και του Πυροβολικού του Στρατού Ξηράς, ταξίαρχος Μιχαήλ Μιχαϊλόβσκι, είπε ότι οι μονάδες που διοικεί θα πραγματοποιήσουν στο νότο της χώρας πάνω 50 τακτικές ασκήσεις και 20 ασκήσεις διεύθυνσης πυρός και ελέγχου βολής μονάδων πυροβολικού.

Αντικειμενικός σκοπός

Ο κύριος σκοπός των διεξαχθέντων γυμνασίων, όπως βεβαιώνουν οι στρατιωτικοί, αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου συνοχής των μονάδων, που ακολουθείται μετά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών στόχων σε συνθήκες σύγχρονου πολέμου, σε άγνωστα εδάφη και σε μη δοκιμασμένα στρατιωτικά πολύγωνα.

Οι διοικητές μονάδων και το προσωπικό των μηχανοκίνητων σχηματισμών πεζικού, πυροβολικού και τεθωρακισμένων θα αποκτήσουν εμπειρία σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας των διακλαδικών ασκήσεων.

Έμφαση δίνεται στην απόκτηση εμπειρίας στη μεταφορά των σχηματισμών και των συγκροτημάτων μάχης από τις θέσεις μόνιμης στάθμευσης των μονάδων σε συγκεκριμένες περιοχές και την επακόλουθη ανάπτυξη τους σε άγνωστο έδαφος. Ειδικότερα, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην αλληλεπίδραση των στρατιωτικών επιτελών με τους εκπροσώπους των ρωσικών σιδηροδρόμων, ιδίως στη φόρτωση/εκφόρτωση του αμυντικού εξοπλισμού στις σιδηροδρομικές πλατφόρμες.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πρακτικές ασκήσεις, που αφορούν στην επεξεργασία κανονισμών για την οδήγηση στρατιωτικών οχημάτων και ειδικών μηχανημάτων, θεμάτων αναγνώρισης για τη χάραξη διαδρομών των μετακινούμενων μονάδων και για το μηχανικό, για τον εξοπλισμό οχύρωσης των θέσεων, καθώς και για ζητήματα τακτικής-ειδικής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων ασκήσεων θα δοθεί σε ζητήματα καμουφλάζ (η διάσημη ρωσική «μασκιρόβκα») και στην «αόρατη» μετακίνηση των μονάδων στους τομείς συγκέντρωσης, όπως και στην αποτελεσματική εκτέλεση των εκπαιδευτικών καθηκόντων των σχηματισμών.

Ασκήσεις στρατιωτικής ετοιμότητας

Αυτές τις ημέρες, οι διοικητές των μονάδων επεξεργάζονται μεθόδους οργάνωσης διαφορετικών ειδών μάχης και διοίκησης, διεύθυνσης και ελέγχου βολών. Την ίδια στιγμή, για την υλοποίηση του προγράμματος των τακτικών ασκήσεων, δημιουργείται μια σύνθετη τακτική κατάσταση – συνθήκες πολέμου – με προσομοίωση πιθανών σεναρίων δράσης του εχθρού.

Και στην τελική φάση των ασκήσεων, οι στρατιωτικοί θα εκτελέσουν μια σειρά πρακτικών ασκήσεων που αφορούν στη διακλαδικότητα των μονάδων και στον επιχειρησιακό συντονισμό των σχηματισμών. Θα γίνουν βολές με πραγματικά πυρά και θα δοκιμαστούν οι ικανότητες των διοικητών των σχηματισμών στη διεύθυνση και τον έλεγχο βολών των μονάδων πυρός του πυροβολικού .

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr