Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η “θηλυκή Δράκουλας” που απειλεί τον Τσίπρα

Ποια είναι η “θηλυκή Δράκουλας” που απειλεί τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Ρουμάνα τεχνοκράτη στέλεχος του ΔΝΤ Ντέλια Μοράου Βελκουλέσκου- γνωστή από την θητεία της στην Κύπρο ως «Δρακουλέσκου»- καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να προσέξει ιδιαίτερα η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”.

velkouleskou

Η κ. Βελκουλέσκου είναι η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην θέση του Ινδού Ρίσι Γκογιάλ, που απομακρύνθηκε από την χώρα μας όταν κατηγορήθηκε από το ΔΝΤ για αποτυχία στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014- Μαΐου 2015.

Την θέση του πήρε η κ. Βελκουλέσκου που θεωρείται γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς άλλωστε το 2009 δημοσίευσε την εργασία υπό τον τίτλο: “Δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, μαθήματα από άλλες χώρες στην οποία υποστήριζε την ανάγκη απελευθέρωσης της οικονομίας και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα”.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα “η Ντέλια Μοράου- Βελκουλέσκου είναι μία γυναίκα που αποπνέει μία απόμακρη γοητεία. Με ύφος ντίβας, η Ρουμάνα οικονομολόγος, 40 Μαίων, με το καρέ μαλλί, τα εκφραστικά μάτια και το κλασικό ντύσιμο, έχει αφήσει δείγματα γραφής στην Κύπρο, εκεί όπου όλοι την θυμούνται για το σκληρό της πρόσωπο.

Εκεί όπου της “κόλλησαν” το παρατσούκλι “Δρακουλέσκου” εμπνεόμενοι από το επίθετο και την καταγωγή της . Τότε εκπροσωπούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στον Μηχανισμό Στήριξης που ανέλαβε την εποπτεία της κυπριακής οικονομίας . Σήμερα η σκληρή τεχνοκράτισσα καλείται να εποπτεύσει την ελληνική οικονομία”.

Η Ντέλια γεννήθηκε στα Καρπάθια, είναι μητέρα τριών παιδιών και ο σύζυγός της είναι ο διάσημος ερευνητής ογκολογίας Βίκτορ Βελκουλέσκου. Αμερικανοσπουδαγμένη, πήρε απολυτήριο από το Λύκειο όπου φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας του Βουκουρεστίου επί Τσαουσέσκου. Μοράου είναι το πατρικό της όνομα και Βελκουλέσκου είναι το συζυγικό της επίθετο. Ο σύζυγός της, Βίκτορ Βελκουλέσκου ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες που έχει διακριθεί για την γονιδιακή θεραπεία του καρκίνου, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Ντέλια γεννήθηκε το 1975 και αφότου πήρε το απολυτήριό του από το Λύκειο Γκέοργκε Λαζάρ, κέρδισε μία υποτροφία εξασφαλίζοντας σπουδές στην Αμερική. Εκεί φοίτησε στο κολέγιο θηλέων “Ουίλσον”. Στις ΗΠΑ γνώρισε τον Βίκτορ, φοιτητή τότε στη σχολή Βιολογίας του Στάνφορντ με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Η Ντέλια έχει αδυναμία στις πέρλες, τα χρωματιστά φουλάρια ενώ οι φούστες των σκουρόχρωμων ταγέρ που επιλέγει ,δεν είναι ποτέ πάνω από το γόνατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr