Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν ποτέ να βομβαρδίσει ο Ερντογάν τους Κούρδους

Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν ποτέ να βομβαρδίσει ο Ερντογάν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποστάσεις από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ πήραν οι ΗΠΑ.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που συνδέεται με τον αριστερό κουρδικό στρατό YPG/YPJ της Συρίας, μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Με άλλα λόγια, το PKK εμφανιζόμενο ως YPG/YPJ είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί, λοιπόν, δεν συμφωνούν καθόλου με τις αεροπορικές επιδρομές που διέταξε ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας σε βάσεις του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο επίσης ιρακινό Κουρδιστάν, οι Πεσμεργκά, είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ για να κρατήσουν τις ισορροπίες έκαναν την ακόλουθη δήλωση.

Ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης έγραψε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις πρόσφατες επιθέσεις από Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία αλλά διευκρίνησε ότι “δεν υπάρχει σχέση” μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών της Τουρκίας εναντίον θέσεων του ΡΚΚ και μιας συμφωνίας για την κλιμάκωση της καταπολέμησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

“Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΡΚΚ και της πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους”, έγραψε στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκαρκ, αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στον συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχει νομίζουμε ποιο ξεκάθαρη δήλωση από αυτή. Οι ΗΠΑ το λένε ευθέως. Εμείς δεν συμφωνήσαμε κανένα χτύπημα εναντίον Κούρδων και τα χτυπήματα αυτά δεν έχουν σχέση με ό,τι συμφωνήσαμε με τον Ερντογάν για κοινή δράση ενάντια στους τζιχαντιστές.

Στα πλαίσια της ίδιας διπλωματικής γλώσσας, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι χαιρετίζει την αυξημένη εστίαση της Άγκυρας και τις έντονες προσπάθειές της στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ αποκάλεσε “τρομοκρατική” την ένοπλη κουρδική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κένυα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την ίδια ώρα που ο Μπρετ Μακ Γκαργκ ξεκαθάριζε ότι οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν με τους Τούρκους να χτυπηθούν οι Κούρδοι.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν έχει δική του ατζέντα, ωστόσο, θέλουν να τον εμπλέξουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με τους δικούς τους όρους και για τους δικούς τους σκοπούς.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για εισβολή στη Συρία που θα σημάνει το τέλος της Τουρκίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr