Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: “Μια μόνο έγνοια έχω… Το Ισλάμ, το Ισλάμ, το Ισλάμ”

Ερντογάν: “Μια μόνο έγνοια έχω… Το Ισλάμ, το Ισλάμ, το Ισλάμ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να συνδέσει τις τελευταίες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και στο Ιράκ με τις “ανησυχίες” του για το Ισλάμ, λέγοντας ότι η εικόνα του Ισλάμ έχει ζημιωθεί από τη βία των τζιχαντιστών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που αντιμετωπίζει έντονη κριτική για τον τρόπο που διεξάγει την πολεμική εκστρατεία του “ενάντια στην τρομοκρατία”, υπερασπίστηκε τις τρεις (μόνο) αεροπορικές επιδρομές του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις δεκάδες με τις οποίες έχει σφυροκοπήσει τις βάσεις των αριστερών Κούρδων πατριωτών, λέγοντας ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει σημαντική απειλή από τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, στους τζιχαντιστές έριξε μόνο τρεις βόμβες στις 24 Ιουλίου, δεν ασχολήθηκε ξανά, ενώ τους Κούρδους αριστερούς του PKK τους βομβαρδίζει δίχως σταματημό.

Εκτός εάν για τον Ερντογάν τζιχαντιστές θεωρούνται και οι αριστεροί.

Βεβαίως ο Ερντογάν επειδή πουλάει τρέλα μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Το θέμα είναι να μην μένει ασχολίαστος.

“Η μόνη μας έγνοια είναι το Ισλάμ, το Ισλάμ, το Ισλάμ”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη από την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν και το ισλαμιστικό κόμμα του, το AK, δέχονται παγκόσμια κριτική ότι στηρίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα αποσκοπώντας στην ανατροπή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο ο Ερντογάν μισεί εμμονικά.

Η Τουρκία του Ερντογάν κατηγορείται επίσης, ότι η υποτιθέμενη εκστρατεία που κήρυξε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι “φερετζές” για να χτυπήσει τους Κούρδους αριστερούς πατριώτες.

Πράγματι, δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος όλες αυτές τις ημέρες που του έχει κηρύξει (υποτίθεται) τον πόλεμο, στοχεύοντας αποκλειστικά τους Κούρδους, αλλά είναι γνωστές και από το παρελθόν οι δηλώσεις Ερντογάν ότι δεν θα ανεχθεί ποτέ τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, ενώ οι Κούρδοι της Τουρκίας που υπολογίζονται στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας θεωρούνται ο υπ΄ αριθμόν ένας εχθρός που απειλεί την ενότητα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν επίσης φρόντισε να αρνηθεί ότι το κόμμα του εμπλέκεται στην υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους με όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση, λέγοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα χρέωσε όλη αυτή την προπαγάνδα σε “σκοτεινούς κύκλους”.

Πράγματι, ποτέ δεν πέρασαν τζιχαντιστές ανενόχλητοι μέσα από την Τουρκία, ποτέ δεν είδαμε τα βίντεο με τα όπλα και τα άρματα μάχης να στέλνονται στους τζιχαντιστές, ποτέ δεν είδαμε φωτογραφίες Τούρκους φαντάρους να χαριεντίζονται στα σύνορα με τζιχαντιστές, ποτέ δεν είδαμε Τούρκους φαντάρους να συνεργάζονται με τζιχαντιστές, όλα αυτά είναι “μαγικές εικόνες”. Τελικά αυτός ο σουλτάνος θεωρεί όλο τον πλανήτη ηλίθιο.

Αναφερόμενος ακόμα στις “ανησυχίες” του για το Ισλάμ, ο Ερντογάν είπε ότι ο μουσουλμανικός κόσμος κινδυνεύει από σεχταριστικές διασπάσεις και για αυτό φταίνε οι τρομοκράτες.

“Η Τουρκία δεν κάνει καμιά διάκριση μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών μουσουλμάνων και δεν ακολουθεί κάποια πολιτική που βασίζεται στις διαιρέσεις”, είπε.

Για αυτό προφανώς οι Αλεβίτες στην Τουρκία, το άλλο 1/3 του πληθυσμού της χώρας, διώκονται με μένος. Επειδή ο Ερντογάν δεν ξεχωρίζει τους… μουσουλμάνους.

Βεβαίως ο Ερντογάν μπορεί να μην θεωρεί καν μουσουλμάνους τους Αλεβίτες, πράγμα που δεν είναι και αναληθές.

Αυτά τα καταπληκτικά είπε ο Ερντογάν στην Ινδονησία. Πάντως δεν μπορείτε να πείτε. Ψάχνει για κοινά εκπαιδευμένα σε σενάρια επιπέδου τουρκικών σίριαλ για να απευθυνθεί…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr