Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίποινα ετοιμάζει η Ρωσία

Αντίποινα ετοιμάζει η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αντίποινα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απαντήσει η Ρωσία στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για της εξελίξεις στην Κριμαία.

Τα αντίποινα θα προτείνει εντός της ημέρας το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος και αναμένεται να τα αποδεχθεί.

«Κυρώσεις που μένουν αναπάντητες ανοίγουν την όρεξη» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Kαράσιν σε συνάντηση που είχε με νομοθέτες της άνω βουλής, προσθέτοντας πως «Το καθεστώς των κυρώσεων είναι απολύτως παράνομο”.

Ο πρόεδρος Πούτιν, με δήλωσή του κάλεσε τις ρωσικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να επαναπατρισθούν, προκαλώντας έντονη ανησυχία στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν επέκταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την στάση της στο ζήτημα της Κριμαίας, προειδοποιώντας ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί θα ληφθούν και οικονομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν επιπλέον 12 ονόματα Ρώσων και Ουκρανών στη λίστα των προσώπων που παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τους απαγορεύεται η έκδοση βίζας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσώπων τα οποία υφίστανται κυρώσεις στα 33.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr