ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ
Φοβισμένος ο μπουρδολόγος Φιντάν «πουλά μπράτσα» ως «τζάμπα μάγκας» κι επειδή τρέμει μία σύγκρουση το παίζει... «γαλοπούλα» της ειρήνης
Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O Φιντέλ Κάστρο υπενθύμισε τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οι ΗΠΑ οφείλουν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κούβα ως αποζημίωση για το εμπάργκο που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην χώρα από το 1962, σύμφωνα με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σήμερα, ανήμερα των 89ων γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη.
Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης, που έχει αποσυρθεί από την εξουσία από το 2006 για λόγους υγείας, επισήμανε ότι «ένα χρέος που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια οφείλεται στην Κούβα ως αποζημίωση, όπως κατήγγειλε η χώρα μας με αναμφισβήτητα επιχειρήματα και στοιχεία κατά τη διάρκεια όλων των παρεμβάσεών της ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών».
Οι δηλώσεις αυτές δίνονται στη δημοσιότητα την παραμονή της ιστορικής επίσκεψης στην Κούβα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, του πρώτου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 1945, με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.
Στο κείμενό του, το πρώτο που δημοσιεύεται από την 8η Μαΐου, ο Φιντέλ Κάστρο διαβεβαίωνει: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για την ειρήνη και την ευημερία όλων των ανθρώπινων όντων (…) τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που διακηρύξαμε όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, όπως και εκείνα που πηγάζουν από τα όνειρά μας».
Η Κούβα γιορτάζει σήμερα τα 89α γενέθλια του πρώην προέδρου και στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων έχει επισκεφθεί την κομμουνιστική νήσο ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες.























































