Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προσαρτά εδάφη της Συρίας στην Τουρκία με όπλο την τουρκική λίρα

Ο Ερντογάν προσαρτά εδάφη της Συρίας στην Τουρκία με όπλο την τουρκική λίρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα σχέδια του Ερντογάν να καταλάβει εδάφη της Συρίας και να τα προσαρτήσει στην Τουρκία φαίνεται να αρχίζουν να υλοποιούνται χάρη στους συμμάχους του τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα στην επαρχία του Χαλεπιού.

Όπως αναρτήθηκε η είδηση έκτακτα στο Twitter το μεσημέρι της Δευτέρας, στις περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Στρατός Αλ Φατίχ), μιας συμμαχικής δύναμης που συμμετέχουν η Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και μικρότερες τζιχαντιστικές ομάδες, όλες χρηματοδοτούμενες και υποστηριζόμενες από την Τουρκία, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία αποφάσισε ότι πλέον το επίσημο νόμισμα στις “απελευθερωμένες περιοχές” θα είναι η τουρκική λίρα.

syria_map Στον χάρτη που βλέπετε, με ημερομηνία 30 Αυγούστου, τα εδάφη της Συρίας έχουν διαμοιραστεί ως εξής. Με κίτρινο χρώμα οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας και με πράσινο ο Στρατός Αλ Φατίχ, δηλαδή Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα με Ελεύθερο Συριακό Στρατό και λοιπούς. Η τουρκική λίρα θα είναι πλέον το επίσημο νόμισμα στις πράσινες περιοχές βορειοδυτικά της Συρίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ολόκληρη η οικονομία και το χρήμα των κατοίκων της περιοχής περνάνε στον έλεγχο της Τουρκίας, μέσω της επιβολής του νομίσματός της.

Είναι, κατά την εκτίμησή μας, η πρώτη πράξη προσάρτησης συριακών εδαφών στην Τουρκία με τις πλάτες της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατών.

Απορούμε γιατί οι πολιτικές ηγεσίες της Δύσης παραμένουν σιωπηλές ενώ έχει αποδειχτεί ότι οι τζιχαντιστικές συμμορίες στη Συρία δουλεύουν για λογαριασμό του Ερντογάν.

Ακολουθεί το έγγραφο με τη σχετική απόφαση όπως αναρτήθηκε σε ανεξάρτητους ειδησεογραφικούς λογαριασμούς στο Twitter:

eggrafo_tourkiki_lira

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr