ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρέα, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Φατχ Αλ Χαλάμπ (Fath Al Halab), η οποία είναι σύμμαχος της Αλ Νούσρα (δηλαδή της Αλ Κάιντα) και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που έχουν συγκροτήσει από κοινού τον Στρατό της Κατάκτησης, ή αλλιώς Τζαΐς Αλ Φάτεχ (Jaysh al Fateh), δηλαδή οι “καλοί” τζιχαντιστές (εάν μπορούν να θεωρηθούν “καλοί” και “μετριοπαθείς” οι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα), που χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται ανοιχτά και υπερήφανα από την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσίευσαν μια φωτογραφία με τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που έπιασαν αιχμαλώτους.
Οι εικονιζόμενοι “μετριοπαθείς” και “καλοί” τζιχαντιστές, που σε άλλα σάιτ τους γράφουν “αντάρτες”, υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Μαρέα που προσπαθεί να καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος από τις 27 Αυγούστου.
Η πόλη Μαρέα βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, 25 χιλιόμετρα βόρεια από το Χαλέπι.
Η πόλη βρίσκεται μέσα στη “ζώνη ασφαλείας” που ήθελε να δημιουργήσει ο Ερντογάν εισβάλλοντας στη Συρία και δεν του το επέτρεψαν τελικά οι Αμερικανοί.
Οι αιχμάλωτοι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, που βλέπετε στη φωτογραφία να επιδεικνύονται ως τρόπαια, πιάστηκαν μετά από μια αποτυχημένη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να αποσπάσει τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής της επαρχίας του Χαλεπιού από τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές και έτσι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των συμμοριών των παρανοϊκών.
Όπως συμπεραίνετε και από τη φωτογραφία, πρόκειται για μια πολιτισμένη και ευτυχισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ συμμοριών που αλληλοσκοτώνονται, χάρη και στη γενναία υποστήριξη Τουρκίας, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι άμαχοι θύματα αυτής της παράνοιας γίνονται πρόσφυγες που ζητούν άσυλο και σωτηρία στην Ευρώπη.























































