Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εξοπλίζει “στελεχάρες” της Αλ Κάιντα στη Συρία (βίντεο)

Ο Ερντογάν εξοπλίζει “στελεχάρες” της Αλ Κάιντα στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πόλη Μαρέα, στη βορειοδυτική επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία, είναι μια στρατηγική πόλη που κατέχεται από την τζιχαντιστική συμμαχία Τζαΐς Αλ Φάτεχ, που σημαίνει Στρατός της Κατάκτησης.

Είναι στρατηγική πόλη γιατί βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και από εκεί οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές του βορρά, που πολεμάνε ενάντια στην κυβέρνηση αλλά και στο Ισλαμικό Κράτος, ανεφοδιάζονται από τον σύμμαχό τους Ερντογάν με όπλα, πυρομαχικά, φάρμακα και ό,τι άλλο χρειάζονται για να συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της συριακής κυβέρνησης.

Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) δεν είναι οι λεγόμενοι “μετριοπαθείς ισλαμιστές αντάρτες” που σας παρουσιάζουν.

Είναι μια συμμαχία που έχει “κορμό” της την Αλ Κάιντα στη Συρία, που ονομάζεται Αλ Νούσρα, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), που αποτελείται από στασιαστές του στρατού της Συρίας, από μια ακόμη “ξαδέλφη” οργάνωση της Αλ Κάιντα, την Αχράρ Αλ Σαμ, και άλλες πολλές μικρότερες τζιχαντιστικές συμμορίες.

Όλοι αυτοί, εκτός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος ωστόσο είναι μαζί τους, είναι παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Είναι η Αλ Κάιντα με άλλα ονόματα και ταμπέλες.

Αυτούς χρηματοδοτεί και εξοπλίζει ο Ερντογάν, ενώ τόσο καιρό έλεγε ψέμματα στη Δύση ότι υποστήριζε κάποια ανύπαρκτη “δημοκρατική” και “μετριοπαθή” αντιπολίτευση.

Ακόμα κι εάν στην αρχή του πολέμου στη Συρία, το 2011, υπήρχε κάποια δημοκρατική αντιπολίτευση, αυτή σήμερα στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κι όση σκόρπια υφίσταται δεν αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη.

Η Συρία είναι πλέον πεδίο μάχης και αναμέτρησης τζιχαντιστικών συμμοριών υποστηριζόμενων από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όπου όλοι πολεμούν εναντίον όλων και από κοινού τη συριακή κυβέρνηση.

Από τις 27 Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να καταλάβει την πόλη Μαρέα, ώστε να αποκόψει τις οδούς ανεφοδιασμού από την Τουρκία των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών (δηλαδή της Αλ Κάιντα), και έτσι να αναδειχτεί στη συνέχεια κυρίαρχη τζιχαντιστική οργάνωση της Συρίας.

Η πόλη Μαρέα, λοιπόν, είναι η πόλη κλειδί. Όσο την κρατάνε οι “μετριοπαθείς” υπάρχει ισορροπία. Εάν την πάρει το Ισλαμικό Κράτος, τότε πιθανώς να βρει ο Ερντογάν και την αφορμή να εισβάλλει στη Συρία, που προς το παρόν του έχουν απαγορεύσει να το πράξει οι Αμερικανοί.

Οι υπερασπιστές της πόλης Μαρέα είναι διάφοροι φανατικοί συμμορίτες. Κάποιοι εξ αυτών είναι γνωστά καθάρματα στον αραβικό κόσμο, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ή μάλλον διαφέρουν σε κάτι σημαντικό. Έχουν αμερικανικά όπλα που τους έδωσε η Τουρκία.

Ένας γνωστός “στελεχάρα” της Αλ Κάιντα, Σαουδάραβας, που βρίσκεται στη Μαρέα και την “υπερασπίζεται”, ο Αμπού Χαμούντ Αλ Τζαζράουι (Abu Hamoud Al Jazrawi), ανάρτησε και βίντεο στο οποίο κραδαίνει όλος υπερηφάνεια το αμερικανικό M-16 του.

Ο ίδιος επίσης είχε έναν αδελφό, ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, τον Σάλεχ Αλ Αούφι (Saleh Al Awfi) ο οποίος σκοτώθηκε το 2004.

jihadistis_marea

Όπως συμπεραίνετε, χάρη στον παρανοϊκό Ερντογάν και στα “παιχνιδάκια” του περί αναβίωσης του Χαλιφάτου – Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όλοι οι χασάπηδες της Αλ Κάιντα έχουν βρεθεί με αμερικανικό οπλισμό, να παριστάνουν τους “μετριοπαθείς” που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε σε βίντεο τον τρομοκράτη της Αλ Κάιντα να επιδεικνύει το αμερικανικό όπλο του γεμάτος υπερηφάνεια, ισχυριζόμενος ότι το πήρε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που τους σκότωσε:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr