Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκαρδιστικά τα φετινά… νόμπελ τρελής επιστήμης

Ξεκαρδιστικά τα φετινά… νόμπελ τρελής επιστήμης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για ακόμη μία χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία «απίθανης επιστήμης» Ig, τα λεγόμενα και «Νόμπελ της τρελής επιστήμης».

Τα βραβεία αυτά αναδεικνύουν τις πιο αστείες, απρόβλεπτες ή ακόμη και άχρηστες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι οι επιστήμονες που ανακάλυψαν πως σχεδόν όλα θα θηλαστικά χρειάζονται τον ίδιο χρόνο για να ουρήσουν, δηλαδή περίπου 21 δευτερόλεπτα.

Ακόμη και αυτοί που βρήκαν μια χημική φόρμουλα για να… ξεβράσουν ένα βραστό αυγό αλλά και ο ηρωικός επιστήμονας που άφησε τις μέλισσες να τσιμπήσουν δεκάδες φορές το σώμα του – και το πέος του.

Τα βραβεία που αρχικά κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και έπειτα να σκεφτούν, απονέμονται από το επιστημονικό χιουμοριστικό περιοδικό «Annals of Improbable Research» και η τελετή έγινε, όπως πάντα, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Τα βραβεία αυτά ξεκίνησαν να απονέμονται αρχικά σαν πλάκα από μια παρέα νεαρών επιστημόνων.

Ακολουθεί ο κατάλογος των βραβείων ανά κατηγορία:

· Χημεία: Κάλουμ Ορμόντε (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας): Εφεύρεση χημικής φόρμουλας για να ξεβράσεις εν μέρει ένα ήδη βραστό αυγό.

· Φυσική: Πατρίτσια Γιανγκ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τζόρτζια, ΗΠΑ): Ανακάλυψη ότι όλα τα θηλαστικά ζώα βάρους άνω των τριών κιλών αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους σε περίπου 21 δευτερόλεπτα.

· Μαθηματικά: Ελίζαμπεθ Ομπερτσάουζερ και Καρλ Γκράμερ (Πανεπιστήμιο Βιέννης, Αυστρία): Χρήση μαθηματικών τεχνικών και αλγορίθμων για να επαληθευθεί αν και πώς ο σουλτάνος του Μαρόκου Μουλάι Ισμαήλ ο Αιμοδιψής κατάφερε μεταξύ 1697-1727 να γίνει πατέρας 888 παιδιών.

· Ιατρική: Χατζίμε Κιμάτα (Κλινική Κιμάτα, Ιαπωνία) και Γιαροσλάβα Ντουρντιάκοβα (Πανεπιστήμιο Κομένιους, Σλοβακία): Πειραματική μελέτη των βιολογικών ωφελειών των φιλιών μεγάλης διάρκειας (και άλλων συναφών περιπτύξεων…).

· Βιολογία: Μπρούνο Γκρόσι (Πανεπιστήμιο Χιλής): Παρατήρηση ότι όταν κανείς προσκολλά ένα ξύλο ως τεχνητή ουρά στο πίσω μέρος ενός κοτόπουλου, αυτό περπατά όπως μάλλον περπατούσαν οι δεινόσαυροι.

· Διαγνωστική Ιατρική: Ντιαλά Καρίμ (Νοσοκομείο Στόουκ Μαντβίλ, Βρετανία): Νέα μέθοδος ακριβούς διάγνωσης της οξείας σκωληκοειδίτιδας από την ένταση του πόνου που νιώθει κανείς όταν επιβαίνει σε αυτοκίνητο που συναντά σαμαράκια.

· Φυσιολογία και Εντομολογία: Εξ ημισείας σε Τζάστιν Σμιτ (Βιολογικό Ινστιτούτο Southwest, ΗΠΑ) για τη δημιουργία του Δείκτη Πόνου από Τσιμπήματα εντόμων και σε Μάικλ Σμιθ (Πανεπιστήμιο Κορνέλ, ΗΠΑ) για την ανακάλυψη των πιο επώδυνων σημείων για τσίμπημα, αφού άφησε τις μέλισσες να τον τσιμπήσουν σε 25 διαφορετικά σημεία του σώματός του (για τους περίεργους, το πέος είναι το τρίτο πιο επώδυνο σημείο, μετά τα ρουθούνια και το άνω χείλος).

· Λογοτεχνία: Μαρκ Ντινγεμάνσε (Ινστιτούτο Ψυχογλωσσολογίας Μαξ Πλανκ, Ολλανδία): Ανακάλυψη ότι το επιφώνημα «ε;» υπάρχει σχεδόν σε όλες τις ανθρώπινες γλώσσες (για άγνωστους λόγους).

· Μάνατζμεντ: Τζενάρο Μπερνίλε (Πανεπιστήμιο Διοίκησης Επιχειρήσεων Σιγκαπούρης): Ανακάλυψη ότι πολλοί μάνατζερ απέκτησαν την τάση για ριξοκίνδυνη συμπεριφορά, όταν βίωσαν φυσικές καταστροφές ως μικρά παιδιά, αλλά χωρίς προσωπικές συνέπειες για τους ίδιους.

· Οικονομικά: Μητροπολιτική Αστυνομία Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη): Για την προσφορά της να πληρώνει έξτρα χρήματα μπόνους στους αστυνομικούς που αρνούνται να δωροδοκηθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr