ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν και Πούτιν τα “είπαν” για τον πόλεμο στη Συρία και για τον Turkish Stream

Ερντογάν και Πούτιν τα “είπαν” για τον πόλεμο στη Συρία και για τον Turkish Stream
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την επιδείνωση της κατάστασης στην εμπόλεμη Συρία καθώς και για το μέλλον του σχεδίου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν έφτασε στη Ρωσία για να παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός τζαμιού στην κεντρική Μόσχα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι δύο πλευρές «συνεχίζουν να έχουν διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν τον πόλεμο στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν κοινές ανησυχίες για την κατάσταση, η οποία… δυστυχώς τείνει να επιδεινωθεί», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στην Μόσχα.

Σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για τον σχεδιαζόμενο αγωγό Turkish Stream, ο Πεσκόφ τόνισε πως «η δουλειά συνεχίζεται και οι δύο πλευρές έχουν αμοιβαία κατανόηση».

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο επίσης να συζητήσουν σχετικά με το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία.

Ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός αυτός, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ρωσική εταιρεία, θυγατρική της Rosatom, προγραμματίζεται να ενταχθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Τουρκίας το 2022.

Το κόστος του έργου έχει προϋπολογιστεί ότι θα ανέλθει σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξοργισμένος ο Ζελένσκι με Τραμπ: Τα δώρα στον Πούτιν δεν θα φέρουν την ειρήνη

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δήλωσε στον Τραμπ έτοιμος να προμηθεύσει πετρέλαιο στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές

Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν: Η Ρωσία «ρίχνει» στην αγορά 4,8 εκατ. τόνους diesel – Τέλος οι κυρώσεις

Η Συρία εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία

Οι Τούρκοι «στρατολογούν» αλλοδαπούς ακτιβιστές για «άμεσες δράσεις» στη Δυτ. Όχθη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr