Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντεμιρτάς κατηγόρησε το τουρκικό κράτος ως “μαφία” και “κατά συρροή φονιά”

Ο Ντεμιρτάς κατηγόρησε το τουρκικό κράτος ως “μαφία” και “κατά συρροή φονιά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σε δηλώσεις του μετά το μακελειό που προκλήθηκε από διπλή βομβιστική επίθεση σε πορεία ειρήνης Κούρδων και αριστερών στην Άγκυρα, είπε ότι:

“Αντιμετωπίζουμε ένα κράτος με νοοτροπία μαφίας, που έχει γίνει δολοφόνος και κατά συρροή φονιάς”.

Ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός ότι λίγο μετά την επίθεση η τουρκική Αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ενώ δεκάδες πτώματα και εκατοντάδες τραυματίες κείτονταν στη ματωμένη άσφαλτο. Μάλιστα, η επέμβαση της Αστυνομίας με χημικά εμπόδισε την άμεση πρόσβαση των ασθενοφόρων στον χώρο του μακελειού.

Αντί να σπεύσουν τα ασθενοφόρα στο σημείο της σφαγής, έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, είπε με νόημα και συνέχισε:

“Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών”, εννοώντας να πεθάνουν όσοι περισσότεροι από τους 125 και πλέον τραυματίες. “Τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή που η Αστυνομία της ρίχνει δακρυγόνα πάνω σε ανθρώπους χτυπημένους (…) Δεν ξέρω τι είδους βόμβα προκάλεσε αυτό το μακελειό (…) [Αλλά] μια άκρως αποτελεσματική βόμβα χρησιμοποιήθηκε ώστε να εξασφαλιστεί ο υψηλότερος αριθμός απωλειών, όπως συνέβη [και στις επιθέσεις] στο Σουρούτς και στο Ντιγιάρμπακιρ. Οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από αυτή τη σφαγή δεν θα αποκαλυφθούν για μια ακόμη φορά…”.

Ο Κούρδος αριστερός πολιτικός αναρωτήθηκε ρητορικά: “Είναι δυνατόν ένα κράτος, με τόσο ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών, να μην έχει καμία πληροφορία για το χτύπημα;” και συνέχισε:

“Αντιμετωπίζουμε ένα κράτος με νοοτροπία μαφίας, που έχει γίνει δολοφόνος και κατά συρροή φονιάς, που θέλει να κρατά την κοινωνία αιχμάλωτη. Θα ξεπεράσουμε αυτές τις ημέρες με την αντίσταση όλων εκείνων που δεν παραδίδονται παρά τους διωγμούς. Ακόμα, θα φέρουμε εκείνους που είναι υπεύθυνους να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα περιστατικά να καταγράφονται στην ιστορία ως ακόμα μια αγριότητα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η νοοτροπία δεν θα διαιωνίζεται”.

Ο Κούρδος ηγέτης ανακοίνωσε ότι το HDP ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία παντού στην Τουρκία, για να αποφευχθούν νέες σφαγές. “Η ελευθερία και η ειρήνη είναι πολύ πιο σημαντικές από τις εκλογές”, κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr