Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν φόρους για τους πρόσφυγες

Μέρκελ: Οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν φόρους για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η Μέρκελ να τραβάει selfies με τους μετανάστες στην χώρα της, αλλά τώρα που έρχονται τα δύσκολα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας των Γερμανών πολιτών με σκοπό να αντιμετωπιστεί το μεγάλο προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη.

“Μπορούμε να χαιρόμαστε επειδή διαχειριζόμασταν καλά την οικονομία μας επί χρόνια και η οικονομική μας κατάσταση είναι σήμερα καλή” ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στο αυριανό φύλλο της Bild.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση αν δίνει τον λόγο της ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων που να συνδέονται με την προσφυγική κρίση, η καγκελάριος απάντησε: “Ναι, ρητώς”.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στο χθεσινό της φύλλο ανέφερε ότι τόσο η γερμανική κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός “φόρου αλληλεγγύης” για να καλυφθεί το κόστος προκειμένου να σταματήσει η άφιξη αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Η Γερμανία θα δεχθεί στην επικράτειά της περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, δήλωσε από τη μεριά του ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συμπληρώνοντας ότι αυτή την εποχή ο πραγματικός αντίπαλος της καγκελαρίου βρίσκεται στους κόλπους του ίδιου της του κόμματος.

Μιλώντας σήμερα Κυριακή σε εκδήλωση των Σοσιαλδημοκρατών στο Μάιντς ενώπιον στελεχών του κόμματός του, τους κάλεσε να μην μπαίνουν ούτε στην λογική της καγκελαρίου που λέει «θα τα καταφέρουμε», αλλά ούτε σε αυτήν του Βαυαρού πρωθυπουργού Ζεεχόφερ που ζητά να σφραγιστούν τα σύνορα, χαρακτηρίζοντας αμφότερες τις εναλλακτικές “λάθος”.

Πρόσθεσε ότι το θέμα στην πραγματικότητα είναι «να δημιουργήσουμε στην Γερμανία τις συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Εκτίμησε μάλιστα ότι στην παρούσα φάση η κυρία Μέρκελ βρίσκει μεγαλύτερη συμπάθεια στους Σοσιαλδημοκράτες από ό,τι στο ίδιο της το κόμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr