Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκροτήθηκε αριστερός στρατός στη Συρία υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ

Συγκροτήθηκε αριστερός στρατός στη Συρία υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

30.000 ένοπλοι άνδρες και γυναίκες είναι η δύναμη της δημοκρατικής συμμαχίας που συγκροτήθηκε στη Συρία, υπό την αιγίδα των σοσιαλιστών Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ και τη συμμετοχή ασσυριακών χριστιανικών πολιτοφυλακών και Αράβων δημοκρατικών ανταρτών.

Η νέα συμμαχία, που ονομάζεται Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -και όχι Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας όπως λαθεμένα γράφεται στον ελληνικό Τύπο- συγκροτήθηκε υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, οι οποίες και την εξοπλίζουν.

Οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν (κάλλιο αργά παρά ποτέ) ότι το να “παίζουν” με σουνίτες ληστοσυμμορίτες στη Συρία το μόνο που κατάφεραν ήταν στην ουσία να εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές. Βεβαίως ήταν το σχέδιο της Τουρκίας αυτό, δηλαδή να εμφανίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες ως “μετριοπαθείς”, για να λαμβάνουν υποστήριξη από τη Δύση. Το παραμυθάκι αυτό τέλος.

Παρά τις υστερικές αντιδράσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν ήθελε με τίποτα οι Κούρδοι της Συρίας να εξοπλιστούν από τις ΗΠΑ, με προσωπική απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ δόθηκε η εντολή να εξοπλιστούν οι Κούρδοι σοσιαλιστές και οι δημοκρατικοί σύμμαχοί τους, χριστιανοί Ασσύριοι και μετριοπαθείς Άραβες.

assyrians Χριστιανές Ασσύριες στρατιωτίνες, πλέον πολεμίστριες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Όπως διαβάζουμε στο Twitter ήδη η συμμαχία έλαβε τα πρώτα φορτία όπλων. Το βράδυ Κυριακής – ξημερώματα Δευτέρας, οι ΗΠΑ έριξαν με αλεξίπτωτα 110 κιβώτια με οπλισμό και πυρομαχικά στους δημοκρατικούς αντάρτες στη βόρεια Συρία.

Στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμετέχουν α) ο Συριακός Αραβικός Συνασπισμός (SAC) με τις οργανώσεις Ηφαίστειο του Ευφράτη, Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Δυνάμεις Αλ Σαναντίντ και οι Ομάδες Ταξιαρχιών της Αλ Τζαζίρα, β) Το Ασσυριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο και γ) ο YPG (ο ανδρικός κουρδικός στρατός) και ο YPJ (ο γυναικείος κουρδικός στρατός).

Ο Συριακός Αραβικός Συνασπισμός είναι Άραβες δημοκρατικοί που προφανώς και τα “έσπασαν” με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στον οποίο συμμετείχαν, όταν ο FSA συγκρότησε συμμαχία με την Αλ Κάιντα, τον περιβόητο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Να αναφέρουμε εδώ ότι οι παραπάνω δυνάμεις είναι σύμμαχοι εδώ και πολύ καιρό και πολεμούν μαζί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, για να μη φανεί ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν ειδικά τους Κούρδους χρειάστηκε όλη αυτή η συμμαχία να συγκροτηθεί υπό μια ενιαία “σφραγίδα”.

Το σημαντικό εδώ που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι οι Αμερικανοί, επιτέλους, υποστηρίζουν τον σωστό στρατό -όχι κάποιων “μετριοπαθών”- αλλά ειλικρινών δημοκρατικών στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr