Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτρωγε τζάμπα και φέσωσε το Δήμο Φλωρεντίας με 600.000 ευρώ o Ρέντσι!

Έτρωγε τζάμπα και φέσωσε το Δήμο Φλωρεντίας με 600.000 ευρώ o Ρέντσι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Φλωρεντία,

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι για το αστρονομικό ποσό των 600.000 χιλιάδων ευρώ που φέρεται να ξόδεψε για δείπνα την περίοδο που ήταν Δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Ο Ρέντσι υπόκειται σε έρευνα από την οικονομική εισαγγελία της περιφέρειας της Τοσκάνης για να διαπιστωθεί αν κάλυψε δείπνα με φιλικά του πρόσωπα με τα χρήματα του Δήμου κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιοκτήτης εστιατορίου μιλώντας στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano δήλωσε πως ο Ρέντσι όσο ήταν δήμαρχος από το 2009 μέχρι το 2014, και προηγουμένως όσο ήταν επικεφαλής της περιφέρειας, γευμάτιζε συχνά και οι λογαριασμοί αποστέλλονταν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο Λίνο Αμαντίνι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Da Lino» δήλωσε πως όσο ήταν Δήμαρχος, έτρωγε συχνά στο εστιατόριο και στη συνέχεια οι λογαριασμοί αποστέλλονταν στο δημαρχιακό μέγαρο. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα μέσα σε τέσσερα χρόνια που ήταν Δήμαρχος της Φλωρεντίας ο Ρέντσι «μόνο για γεύματα ξόδεψε 600.000 ευρώ»!

Τώρα που δήμαρχος είναι ο Ντάριο Ναρντέλα τα δείπνα έχουν κοπεί μαχαίρι όπως λέει ο εστιάτορας που εξακολουθεί να σερβίρει στο μενού το πιάτο α λα Ματέο που αποτελεί έμπνευση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα πιάτο με σολομό και πεπόνι.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού που υποστήριξε ότι όλα τα έξοδά του βρίσκονται στο Διαδίκτυο, και πως τα γεύματα τα πλήρωνε όλα ο ίδιος.

Η υπόθεση Ρέντσι έρχεται στο φως μετά την παραίτηση του Δημάρχου Ρώμης, Ινιάτζιο Μαρίνο, ο οποίος κατηγορείται ότι δαπάνησε 20.000 ευρώ για προσωπικούς λόγους χρεώνοντας το ποσό σε πιστωτική κάρτα της Δημαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του γνωστού οίκου Bulgari

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας εμπλούτισε την Εθνική Βιβλιοθήκη των Τιράνων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr