Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ και Ρωσία δεν μπορούν να “συντονιστούν” στον πόλεμο στη Συρία

ΗΠΑ και Ρωσία δεν μπορούν να “συντονιστούν” στον πόλεμο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε την απογοήτευση της για την άρνηση των αμερικανικών Αρχών να συναντηθούν με μέλη ρωσικής αντιπροσωπείας για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κάθε άρνηση… ειδικά σε μια τέτοια ευαίσθητη κατάσταση, αυτή η άρνηση συμμετοχής σε διάλογο, δεν συνεισφέρει σε μια γρήγορη διάσωση της χώρας αυτής και ολόκληρης της περιοχής από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την υποστήριξη των επιθέσεων του συριακού στρατού (ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος), δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Από την δική του πλευρά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται σε επαφές στρατιωτικού ανώτερου επιπέδου με την ρωσική αντιπροσωπεία για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στη Συρία, έως ότου η Μόσχα τροποποιήσει την προσέγγιση της στην μάχη εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία.

“Όπως την χαρακτήρισε ο (Ρώσος) πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν, αυτή ήταν μια αντιπροσωπεία που θα διευκόλυνε την στρατιωτική συνεργασία και συντονισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας”, δήλωσε ο Έρνεστ.

“Για να το πω ξεκάθαρα, έχουμε αποσαφηνίσει πως δεν ενδιαφερόμαστε για αυτή τη συνεργασία, όσο η Ρωσία δεν είναι πρόθυμη να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια μας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους”, πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα πρότεινε την αποστολή μιας ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Ουάσιγκτον, καθώς και την διεξαγωγή μιας συνάντησης στην Μόσχα σχετικά με τον πόλεμο στην Συρία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε πως δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη συνάντηση.

Οι Αμερικανοί «μας απάντησαν ότι (…) δεν θα στείλουν αντιπροσωπεία στη Μόσχα, ούτε θα υποδεχθούν μια (ρωσική) στην Ουάσιγκτον», εξήγησε ο Λαβρόφ ενώπιον Ρώσων κοινοβουλευτικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr