Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πορτογαλία: Τα βρίσκει δύσκολα ο Κοέλιου για σχηματισμό κυβέρνησης

Πορτογαλία: Τα βρίσκει δύσκολα ο Κοέλιου για σχηματισμό κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πάσους Κοέλιου, Πορτογαλία,

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσους Κοέλιου, νικητής των βουλευτικών εκλογών, τα βρίσκει δύσκολα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Πορτογαλία.

Αν και νικητής των εκλογών, ο Κοέλιου δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση παρά με την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρότεινε στον Αντόνιο Κόστα, γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, να συμμετάσχει σε μεγάλο συνασπισμό με τα κόμματα της δεξιάς ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία στη χώρα.

Όμως, οι θέσεις των δύο πολιτικών στρατοπέδων δεν έχουν προσεγγίσει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα αιφνιδίασε την πορτογαλική συντηρητική παράταξη διεξάγοντας συνομιλίες και με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Μπλοκ της Αριστεράς.

Προσεγγίζοντας “την άκρα αριστερά αντί να διαπραγματευθεί με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα υιοθετεί μία ακραία θέση που η χώρα δεν κατανοεί”, δήλωσε ο Κοέλιου, προειδοποιώντας ότι η στάση του “κινδυνεύει να βυθίσει την Πορτογαλία στην αστάθεια και την ακυβερνησία”.

Πάντως, ο Αντόνιο Κόστα έχει αποκλείσει τη συμμετοχή του κόμματός του σε έναν μεγάλο συνασπισμό, “εκτός έκτακτου γεγονότος, όπως μία απόβαση Αρειανών”.

Ο Πάσους Κοέλιου θα παρουσιάσει αύριο στον πρόεδρο της Πορτογαλίας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει τον σχηματισμό “σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης”.

Ωστόσο, και στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα, καθώς τίποτε δεν δείχνει ότι μία κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να συμφωνηθεί μέχρι την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία ο Αντόνιο Κόστα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Καβάκο Σίλβα.

Αλλωστε και ο ίδιος λέει ότι οι διαπραγματεύσεις με την αριστερά “προχωρούν καλά, αλλά είναι πρόωρο να πει κανείς εάν θα τελειώσουν καλά”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαλωμένος: Το ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρώνεται και στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας

Πορτογαλία: Διαδηλώσεις για τα ακριβά ενοίκια – Τι μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση

Η Ουκρανία θα πάρει λιγότερα Leopard 2 από τις δυτικές χώρες – Η Πολωνία στέλνει 30, πολλά σαράβαλα

Νέα «βόμβα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Στα ημιτελικά το Μαρόκο – Απέκλεισε την Πορτογαλία

Παγκόσμιο Κύπελλο: «Πολυβόλο» η Πορτογαλία 6-1 την Ελβετία και χωρίς Ρονάλντο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr