Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγή στάσης Ερντογάν – Συζητά 6μηνη πολιτική μετάβαση στη Συρία

Αλλαγή στάσης Ερντογάν – Συζητά 6μηνη πολιτική μετάβαση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στριμωγμένος ο Ερντογάν από Ρωσία και ΗΠΑ, από εκεί που ήθελε να πάρει το κεφάλι του Άσαντ, τώρα διαρρέει ότι του “επιτρέπει” μια περίοδο έξι μηνών πολιτικής μετάβασης.

H τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της στο πρακτορείο Reuters, εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχθεί μια περίοδο πολιτικής μετάβασης στη Συρία κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ θα παραμείνει συμβολικά στην εξουσία για 6 μήνες προτού αποχωρήσει και είναι διατεθειμένη να συζητήσει το σχέδιο αυτό με τους συμμάχους της των χωρών της Δύσης.

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επί ενός σχεδίου που θα προβλέπει την αποχώρηση του Άσαντ… (Ο Άσαντ) μπορεί να παραμείνει για ένα διάστημα 6 μηνών και εμείς το αποδεχόμαστε αυτό επειδή θα διασφαλιστεί η απομάκρυνσή του» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους στο πρακτορείο Reuters, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Έχουμε καταγράψει πρόοδο επί τους θέματος αυτού σε ένα κάποιο βαθμό με τις ΗΠΑ και τους άλλους μας συμμάχους. Δεν έχει επιτευχθεί ακριβώς η συναίνεση σχετικά με το πότε θα ξεκινούσε η 6μηνη περίοδος, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει πολύ».

Οι ΗΠΑ θα ενημερώσουν σχετικά με την πρόταση στη Ρωσία, προσέθεσε ένας από τους Τούρκους αξιωματούχους, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η Μόσχα θα υποστηρίξει την ιδέα.

Η Γαλλία επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία, ενώ η Γερμανία θα προτιμούσε ο Σύρος πρόεδρος να εμπλακεί σε μια μεταβατική φάση προτού αποχωρήσει από την εξουσία.

Ο ίδιος ο Άσαντ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική τηλεόραση την 4η Οκτωβρίου επισήμανε ότι δεν εναπόκειται σε κανέναν ξένο αξιωματούχο να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr