ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάσημος Κούρδος ποιητής αυτοεξορίστηκε μετά τη νίκη των ισλαμιστών στην Τουρκία

Διάσημος Κούρδος ποιητής αυτοεξορίστηκε μετά τη νίκη των ισλαμιστών στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κούρδος ποιητής και δημοσιογράφος Γιλμάζ Οντάμπασι (Yılmaz Odabaşı) ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι εγκατέλειψε την Τουρκία για να ζήσει αυτοεξόριστος στη Γαλλία μετά τη συντριπτική νίκη του ισλαμιστικού κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές.

“Βρίσκομαι στην Ελβετία και εγκατέλειψα σήμερα την Τουρκία σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας”, έγραψε ο Γιλμάζ Οντάμπασι στον λογαριασμό του στο Twitter.

O 53χρονος στρατευμένος ποιητής και δημοσιογράφος, ο οποίος φυλακίσθηκε και βασανίσθηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, δήλωσε ότι ο τουρκικός λαός “είναι ερωτευμένος με τον δήμιό του”, αφού ψήφισε μαζικά (49,4%) για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

“Εγώ, που δεν εγκατέλειψα την Τουρκία παρά τα όσα μού κόστισε αυτό μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, έφυγα!”, έγραψε ο Γιλμάζ Οντάμπασι, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1999 σε φυλάκιση 18 μηνών για εξύβριση του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην ποιητική του συλλογή “Ονειρο και Ζωή”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Φαραντούρης: «Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπορεί να αποτελεί πια πεδίο αμφισβήτησης»

Ο Μοχάμεντ Όντεχ είναι ο νέος αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οργανώσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε κουρδική περιοχή

Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές

Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr