Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν στη Συρία και πώς απειλεί Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ

Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν στη Συρία και πώς απειλεί Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βρώμικο σχέδιο της ισλαμιστικής Τουρκίας του ημιπαράφρονα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μας περιέγραψαν καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE, υπό τον όρο να μην αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές που σκότωσαν τους Ρώσους πιλότους ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτά τους, είναι συμμορίτες μισθοφόροι του Ερντογάν, μεταξύ των οποίων και πολλοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα “διακρίθηκαν” στις μάχες ενάντια στις αντάρτικες ομάδες που συνέστησαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία είναι ένας συνασπισμός δημοκρατικών οργανώσεων, με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας (YPG/YPJ), στον οποίο συμμετέχουν Ασσύριοι χριστιανοί πολιτοφύλακες και Άραβες δημοκρατικοί που αποσχίστηκαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), όταν αυτός συμμάχησε με την Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις συγκροτώντας τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζονται και εξοπλίζονται επίσημα από τις ΗΠΑ ως η μόνη ειλικρινής μετριοπαθής και δημοκρατική ένοπλη δύναμη, μετά από προσωπική εντολή του Μπάρακ Ομπάμα.

Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να εισβάλει στη Συρία με το πρόσχημα ότι επιθυμεί -από τον υπερβολικό “ανθρωπισμό” της- να δημιουργήσει στο έδαφός της μια ζώνη ασφαλείας για τους πρόσφυγες που κινδυνεύουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πραγματικός σχεδιασμός της Τουρκίας είναι να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε ψευδοκράτος προτεκτοράτο της, στο οποίο θα “κυβερνάνε” η Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), δηλαδή ο Στρατός της Κατάκτησης, που ανοιχτά και επίσημα εξοπλίζονται από την Τουρκία.

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε μέσα στον κύκλο τα πράσινα εδάφη που ελέγχουν οι μισθοφόροι του Ερντογάν και τα οποία θέλει ο παρανοϊκός να μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο, προεκτείνοντάς τα μέχρι τις ακτές της Μεσογείου. Τα σχέδια του, να βγουν οι τζιχαντιστές στη Μεσόγειο, τα ματαίωσαν οι Ρώσοι με την εμπλοκή τους στον πόλεμο στη Συρία.

syria_map

Επίσης, με αυτή τη “ζώνη ασφαλείας”, την οποία μπορείτε να δείτε στον επόμενο χάρτη, η Τουρκία θεωρεί ότι θα ανακόψει την επέκταση των κουρδικών δυνάμεων στον βορρά της Συρίας προς τη Μεσόγειο.

syria_chartis

Η Τουρκία φοβάται ότι η δημιουργία κουρδικής επικράτειας στη βόρεια Συρία θα σημάνει ένα βήμα πριν τον διαμελισμό της, αφού μοιραία θα ακολουθήσουν και οι Κούρδοι της Τουρκίας που θα διεκδικήσουν με τη σειρά τους εθνική ανεξαρτησία για να ενωθούν με τους ομοεθνείς τους σε Συρία και Ιράκ σε ένα ενιαίο κράτος.

Παρά την επιμονή της Τουρκίας στη “ζώνης ασφαλείας”, η Δύση -με πρώτους και καλύτερους τους Αμερικανούς- αρνείται να της επιτρέψει να τη δημιουργήσει, δηλαδή να εισβάλει στη Συρία για να τη δημιουργήσει.

Η Τουρκία όμως επιμένει. Και μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους την Τρίτη, προσπαθεί να επαναφέρει αυτό το θέμα.

Η Τουρκία ισχυρίζεται, για μια ακόμη φορά, ότι στη “ζώνη ασφαλείας” θα βρίσκουν καταφύγιο πρόσφυγες που διώκονται, θα παρέχεται υποστήριξη στους “μετριοπαθείς αντάρτες” που πολεμάνε τον Άσαντ (δηλαδή στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA που πληρώνονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και μόνο “μετριοπαθείς” δεν είναι), θα μάχονται από εκεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (εδώ απλά γελάμε) και η Τουρκία θα εξασφαλίσει “ασφάλεια” στα σύνορά της με τη Συρία.

Αν και στην πραγματικότητα δεν είναι η “ασφάλεια” της Τουρκίας που “κινδυνεύει” από τη Συρία, αλλά η Συρία από την Τουρκία.

Οι πηγές μας μάς υπογράμμισαν ότι τα τουρκικά επιχειρήματα δεν στέκουν για αυτό και η Δύση τα απορρίπτει εδώ και δύο χρόνια. Συγκεκριμένα:

Δεν χρειάζεται “ζώνη ασφαλείας” μέσα στη Συρία για να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες βρίσκονται ήδη σε στρατόπεδα – καταυλισμούς στην Τουρκία. Η Τουρκία δεν μπορεί να πείσει κανέναν, ούτε να εγγυηθεί, ότι οι πρόσφυγες όταν θα φύγουν από την Τουρκία δεν θα κινήσουν προς την Ευρώπη αλλά θα μεταβούν στην “ασφαλή ζώνη” της Τουρκίας μέσα στη Συρία.

Οι πρόσφυγες δεν έχουν κανένα κίνητρο να “ασφαλιστούν” στη “ζώνη ασφαλείας” γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι πάλι με τους κινδύνους από τους οποίους έφυγαν. Οι πρόσφυγες εξάλλου τώρα θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη γιατί δεν βρίσκουν δουλειές στην Τουρκία. Θα βρουν μήπως δουλειές στη ζώνη που θα φτιάξει η Τουρκία μέσα στη Συρία;

Υπάρχει μια υποψία ότι η Τουρκία θέλει να φυλακίσει τους πρόσφυγες σε αυτά τα στρατόπεδα με την απειλή ότι “ή μένετε εδώ που σας λέμε, ή σας στέλνουμε πίσω στις εμπόλεμες ζώνες”.

Ο λόγος είναι ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να τους χρησιμοποιήσει ως “ανθρώπινο δυναμικό” στους σχεδιασμούς της.

Με την καθοδήγηση και εποπτεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι πρόσφυγες -απελπισμένοι- θα δεχθούν να καταταγούν στα “οθωμανικά” τάγματα του Ερντογάν που θα κληθούν κατακτήσουν όλη τη Συρία, με μπροστάρηδες και πρωτοπαλίκαρα την Αλ Κάιντα και τις υπόλοιπες τζιχαντιστικές συμμορίες που πληρώνονται από Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.

Η Αλ Κάιντα θα μπορεί στη “ζώνη ασφαλείας”, υπό την “προστασία” του “σουλτάνου” Ερντογάν, να ολοκληρώσει το έργο της “ιδεολογικής αναμόρφωσης” των προσφύγων και της στρατολόγησης της συριακής νεολαίας στα νεοοθωμανικά τάγματα που προαναφέραμε.

Βεβαίως η Αλ Κάιντα ήδη κάνει αυτή τη δουλειά και στα στρατόπεδα προσφύγων μέσα στην Τουρκία, αλλά αυτό συμβαίνει “κρυφά” ή -εάν προτιμάτε- διακριτικά, δίχως να “καρφώνονται”. Εντός της “ζώνης ασφαλείας” η στρατολόγηση και η ιδεολογική αναμόρφωση θα γίνονται ανοιχτά και ξάστερα, όπως το κάνει η επίσης φιλότουρκη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, η “ζώνη ασφαλείας”, όπως προαναφέραμε, θα είναι και το ανάχωμα στην κουρδική επέκταση στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία έχει βάλει όριο στους Κούρδους να μην περάσουν τον Ευφράτη. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι χτύπησαν τους Κούρδους της Συρίας “προειδοποιητικά”.

Οι Κούρδοι, από την πλευρά τους, είναι αποφασισμένοι να τον περάσουν κάποια στιγμή τον Ευφράτη και να κινηθούν δυτικά για να καταλάβουν την περιοχή που η Τουρκία θέλει ως “ζώνη ασφαλείας”.

Το πότε θα περάσουν οι Κούρδοι τον Ευφράτη προφανώς και δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς παρά μόνο το κουρδικό επιτελείο.

Εάν οι Κούρδοι περάσουν τον Ευφράτη όσο βρίσκεται εκεί το Ισλαμικό Κράτος αυτό θα “ενταχθεί” ως πολεμική επιχείριση στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και η Τουρκία τότε τι θα κάνει;

Θα βομβαρδίζει εκείνους που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ; Μπορεί και να το κάνει. Θα προτιμούσε όμως να έχει ήδη δημιουργήσει τη “ζώνη ασφαλείας” για να αποφύγει ανεξέλεγκτες εμπλοκές μιας επίθεσής της στους Κούρδους της Συρίας.

Συνοψίζοντας: Το τουρκικό σχέδιο είναι το εξής. Αφενός μεν δημιουργείται ένα τουρκικό προτεκτοράτο στη βορειοδυτική Συρία και αφετέρου εξουδετερώνεται η κουρδική απειλή.

Γιατί όμως θέλει η Τουρκία τη βορειοδυτική Συρία;

Οι τουρκικοί σχεδιασμοί απειλή για Ελλάδα – Κύπρο – Ισραήλ

Η Τουρκία -μεταξύ άλλων- θέλει μερίδιο και από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου.

Όμως, η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου έχει “πετάξει” την Τουρκία εκτός ανατολικής Μεσογείου. Αυτό ο Ερντογάν δεν το δέχεται.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να “χωθεί” με τέσσερις “σφήνες” στην Ανατολική Μεσόγειο για να πάρει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες και σε αυτό το σχέδιο έχει και τη στήριξη της Γερμανίας.

Α σφήνα: Ζητά μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου.

Β σφήνα: Αμφισβητεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Γ σφήνα: Έχει συμμαχήσει με την ισλαμιστική Χαμάς στη Γάζα, η οποία διεκδικεί ΑΟΖ στη θάλασσα της Γάζας, για αυτό και το Ισραήλ έχει κηρύξει ναυτικό αποκλεισμό.

Δ σφήνα: Προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του τα παράλια της Συρίας, μέσω των τζιχαντιστών.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς έχει και τις πλάτες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, που τα πετρέλαιά τους τελειώνουν.

Η ανατροπή των ισλαμιστών στην Αίγυπτο του “χάλασε” τη δουλειά από κάτω, για αυτό και οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου είναι οι χειρότερες αυτή την εποχή, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά μέσω της Χαμάς για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Σίσι.

Επίσης, υποστηρίζει τους ισλαμιστές πραξικοπηματίες που έχουν καταλάβει την Τρίπολη στη Λιβύη ενάντια στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας που έχει καταφύγει στο Τομπρούκ, γιατί έχει και η Λιβύη ΑΟΖ που μάλιστα συναντιέται με τη δική μας νότια της Κρήτης.

Απέναντι σε αυτούς τους νεοοθωμανικούς σχεδιασμούς, για τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου, έχει συγκροτηθεί η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ και από κοντά ακολουθεί και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης που υποστηρίζεται από το Κάιρο.

Στην πραγματικότητα όμως μόνο δύο δυνάμεις μπορούν να σταματήσουν τον Ερντογάν: Ελλάδα και Ισραήλ. Είναι οι μόνες ξεκάθαρα μη μουσουλμανικές δυτικές χώρες στην περιοχή με πραγματική στρατιωτική ισχύ.

Επίσης, η Ελλάδα έχει και μεγάλη πολιτισμική και θρησκευτική γεωπολιτική παρουσία και επιρροή στη Μέση Ανατολή. Οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, ανεξαρτήτου δόγματος, βλέπουν στην Ελλάδα έναν μακρινό “βυζαντινό” συγγενή και πρόθυμα θα έμπαιναν υπό ελληνική “προστασία”, για να γλιτώσουν από Τούρκους και τζιχαντιστές.

Αυτό τον άσο, του χριστιανισμού, η Ελλάδα οφείλει να τον κρατήσει δικό της και να μην τον μοιραστεί με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν έχει καμία δουλειά με τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και προσοχή, η Ρωσία να κρατηθεί μακριά από τα ανατολικά ορθόδοξα Πατριαρχεία που τα εποφθαλμιά εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα Πατριαρχεία αυτά είναι δικά μας γεωπολιτικά οχυρά. Εξάλλου η Ρωσία είναι “περαστική” από τη Μέση Ανατολή, δεν έχει το ταμπεραμέντο να “στεριώσει”.

Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το Ισραήλ διότι έχει τη δυνατότητα, μέσω της επιρροής της στο μεσανατολίτικο χριστιανισμό αλλά και στο μετριοπαθές μουσουλμανικό στοιχείο, να λειτουργήσει ως “ενδιάμεσος” για την ειρήνευση του Ισραήλ με τους τρελούς που το περιβάλλουν.

Ο σημαντικός αυτός ρόλος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι την καθιστά στόχο. Στόχο της Γερμανίας, που επιθυμεί την Ελλάδα προτεκτοράτο της, για να πάρει το ελληνικό μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες ως “αποζημίωση” για τα χρέη μας -για αυτό και μας έβαλαν από την αρχή στα μνημόνια- και να λύσει έτσι το Ράιχ το μόνιμο πρόβλημά του, ότι δεν έχει ενεργειακές πηγές.

Στόχο της Τουρκίας, γιατί η Τουρκία γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι από την Ελλάδα στο τέλος θα τη “βρει”.

Το “καλό” στην όλη ιστορία είναι ότι οι ΗΠΑ, ως αυτοκρατορία, δεν ανέχονται άλλες “αυτοκρατορίες” να αναδυθούν εντός της Pax Americana. Γερμανία και Τουρκία λοιπόν, δεν έχουν σύμμαχο τις ΗΠΑ στις βλέψεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Αμερικανοί προτιμούν μια συμμαχία πολλών κρατών να διαχειρίζονται την Pax Americana στην Ανατολική Μεσόγειο παρά το νέο Ράιχ της Μέρκελ και τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία του Ερντογάν, που είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα επιχειρήσουν να της πάρουν την εξουσία μέσα από τα χέρια. Εξάλλου οι ΗΠΑ πολέμησαν αυτόν τον άξονα, τον γερμανοτουρκικό, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και από ό,τι φαίνεται υπονομεύουν Γερμανία και Τουρκία ξανά για να τις “συμμαζέψουν”.

Τώρα είναι η ευκαιρία μας με το Ισραήλ να λύσουμε τα προβλήματά μας. Και στα κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα Ελλάδας και Ισραήλ χωράνε και οι Κούρδοι, ως μια “ασπίδα” απέναντι στους τρελούς της όποιας Τουρκίας απομείνει και του Ιράν, το οποίο επίσης έχει αρχίσει και φαντάζεται ότι θα γίνει ξανά αυτοκρατορία και θα το βρούμε μπροστά μας.

Υπάρχει η αίσθηση ότι μετά από 100 χρόνια οι γεωπολιτικές συνθήκες μας ευνοούν ξανά επειδή προέκυψε η ανάγκη να κλείσουν οι εκκρεμότητες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα οφείλει να είναι αποφασισμένη στην προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων και να το κάνει ξεκάθαρο σε όλους.

Ελλάδα και Ισραήλ να φροντίσουν να ηττηθεί ο Ερντογάν στη Συρία και να πείσουν και τους Αμερικανούς για αυτή την αναγκαιότητα, αναλαμβάνοντας από κοινού την ασφάλεια των δυτικών συμφερόντων στην περιοχή, να επιδιώξουν την πολιτική λύση στη Συρία -δίχως Τούρκους και Σαουδαράβες να εμπλέκονται άλλο-, την ενίσχυση των κοσμικών καθεστώτων και την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, τη δικαίωση των Κούρδων -που θα αναδειχθούν σε πολύτιμους ακρίτες της δικής μας ευημερίας που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τέλος της πάταξης του καθοδηγούμενου από το Ριάντ ουαχαμπισμού που απειλεί με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό που διαδίδει την ειρήνη, την ασφάλεια, τη συνεργασία και την ευημερία των λαών της ανατολικής Μεσογείου.

Οι καιροί μας ευνοούν, αρκεί όμως και εμείς ως έθνος να ξέρουμε τι θέλουμε.

*Οι χρωματισμένες λέξεις και προτάσεις στο κείμενο είναι σύνδεσμοι (link) που οδηγούν σε σχετική αρθρογραφία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr