Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές έδειραν μέχρι θανάτου τη 17χρονη Σάμρα Κεσίνοβιτς

Τζιχαντιστές έδειραν μέχρι θανάτου τη 17χρονη Σάμρα Κεσίνοβιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έδειραν μέχρι θανάτου τη 17χρονη Αυστριακή Σάμρα Κεσίνοβιτς (Samra Kesinovic), η οποία ζούσε στην πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Σάμρα Κεσίνοβιτς είχε μετανοιώσει που το έσκασε από το σπίτι της στην Αυστρία (Απρίλιος 2014) και ήθελε να γυρίσει πίσω. Τουλάχιστον αυτό είχε γίνει γνωστό τον Οκτώβριο του 2014.

Σήμερα, 14 μήνες μετά, έγινε γνωστό ότι η Σάμρα Κεσίνοβιτς ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους τζιχαντιστές μετά από αποτυχημένη προσπάθειά της να αποδράσει από την οργάνωση.

Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, που δημοσιεύει την είδηση του θανάτου της Σάμρα Κεσίνοβιτς, επικαλείται ως πηγή της μια Τυνήσια γυναίκα που επίσης είχε ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και έζησε στη Ράκα με τη Σάμρα και τη φίλη της Σαμπίνα Σελίμοβιτς (Sabina Selimovic), επίσης Αυστριακή, τότε 15 ετών.

Οι Αρχές της Αυστρίας δεν έχουν επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

samra_friend

Πριν ένα χρόνο είχε ακουστεί για τις δύο κοπέλες από την Αυστρία ότι η μία είχε σκοτωθεί σε μάχη και η άλλη ότι είχε εξαφανιστεί.

Η Κεσίνοβιτς και η Σελίμοβιτς είχαν φτάσει στη Συρία μέσω Τουρκίας τον Απρίλιο του 2014 και σύντομα έγιναν “διαφημιστικά” κορίτσια για το Ισλαμικό Κράτος.

Τις έβαζαν να ποζάρουν κρατώντας όπλα και να περιβάλλονται από ένοπλους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με την Αστυνομία της Αυστρίας, οι φωτογραφίες αυτές αποσκοπούσαν στο να στρατολογήσουν και άλλα νεαρά κορίτσια.

Και οι δύο μαθήτριες γυμνασίου είχαν παντρευτεί τζιχαντιστές, παρά ότι ήταν έφηβες, και η μία λεγόταν ότι είχε μείνει και έγκυος. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο του 2014 είχε γίνει γνωστό ότι είχαν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν σπίτια τους.

Οι Αρχές της Αυστρίας κατηγόρησαν έναν Βόσνιο ιμάμη που κηρύττει στη Βιέννη και ονομάζεται Αμπού Τέντζντα (Abu Tejda), ότι αυτός στρατολόγησε τα κορίτσια στο Ισλαμικό Κράτος. Ο ιμάμης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 130 Αυστριακοί πολίτες έχουν πάει στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Οι μισοί από αυτούς είναι Τσετσένοι στην καταγωγή, όπως και οι δύο νεαρές κοπέλες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr