ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

















































Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάθεση - παρωδία του «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις - Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι προθεσμίες αγοράς
Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
ΕΕ: Αποφάσισε επ' αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας… είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
«Συνεχίζουμε (με δεδομένο) ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε.
Πρόσθεσε πως η Μόσχα θα διεξάγει συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις στην Συρία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.
«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν (την στιγμή του περιστατικού). Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε.
«Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η μεταφορά πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτος στην Τουρκία γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα, σημειώνοντας πως βρίσκει «δύσκολο να πιστέψει» ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας Άγκυρα δεν γνωρίζει τίποτε γι αυτό, τονίζοντας πως η Ρωσία παρακολουθεί την μεταφορά από αέρος, «μέρα και νύχτα».
Ο Πούτιν απέρριψε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του ρωσικού αεροσκάφους πριν την επίθεση.
«Είναι όλα ασυναρτησίες και φτηνές δικαιολογίες… αλλά αποτελούν μια επιλογή της τουρκικής πλευράς», σχολίασε.






















































