Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες για να κοπεί ο ανεφοδιασμός των τζιχαντιστών από την Τουρκία (χάρτης)

Μάχες για να κοπεί ο ανεφοδιασμός των τζιχαντιστών από την Τουρκία (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται οι μάχες στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τουρκόφιλων τζιχαντιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας συνασπισμός με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας (YPG/YPJ) και συμμετέχοντες τις πολιτοφυλακές των Ασσύριων χριστιανών και Αράβων δημοκρατικών που διασπάστηκαν από τον FSA όταν αυτός συμμάχησε με τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα στη Συρία, δηλαδή το Μέτωπο Αλ Νούσρα, την Αχράρ Αλ Σαμ κ.α.

Η κύρια αραβική συνιστώσα των SDF στην επαρχία του Χαλεπιού είναι η οργάνωση Τζαΐς Αλ Θουγάρ (Στρατός των Επαναστατών), η οποία τις τελευταίες ημέρες δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον FSA και την Αλ Κάιντα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, ώστε να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού από τα συνοριακά περάσματα στην περιφέρεια της Αζάζ, από τα οποία περνάνε οι νταλίκες του Ερντογάν που μεταφέρουν εφόδια στους μισθοφόρους της Τουρκίας στο Χαλέπι.

Από την άλλη, Αλ Κάιντα και FSA επιτίθενται στις SDF για να τις “περιορίσουν” στο βορειοδυτικό κουρδικό Καντόνι της Εφρίν και να κρατήσουν τον διάδρομο με την Τουρκία ανοιχτό.

allepo_efrin Η στενή βαμμένη πράσινη λωρίδα γης, μεταξύ των Κούρδων (ανατολικά) και του Ισλαμικού Κράτους (δυτικά) είναι ο διάδρομος που έχουν οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές στα βόρεια του Χαλεπιού για να ανεφοδιάζονται από την Τουρκία. Στρατηγικής σημασίας η πόλη Αζάζ κοντά στα σύνορα, αφού από τα συνοριακά περάσματα στην περιοχή της περνάνε τα τουρκικά κονβόι, που βομβαρδίζει τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία. Εάν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους από τον SDF καταλάβουν την Αζάζ, τότε οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές του FSA και της Αλ Κάιντα δεν θα έχουν από που να ανεφοδιαστούν.

Από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού την Τρίτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στην περιοχή γύρω από την Αζάζ μάχονταν η Τζαΐς Αλ Θουγάρ ενάντια στον FSA.

Το πρωί της Δευτέρας στη μάχη μπήκαν από την πλευρά του SDF και οι Κούρδοι του YPG και από την πλευρά των τουρκόφιλων η Αλ Κάιντα.

Οι τουρκόφιλοι κατηγορούν τις SDF ότι έχουν τη ρωσική υποστήριξη σε αεροπορικές επιδρομές. Παράλληλα οι SDF θεωρούνται πλέον ο αγαπημένος στρατός των Αμερικανών. Εάν οι SDF έχουν εξασφαλίσει πράσινο φως από τις ΗΠΑ να καταλάβουν της Αζάζ και σε αυτή την επιχείριση υποστηρίζονται και από τα ρωσικά αεροπλάνα, δηλαδή πολεμούν υποστηριζόμενοι και από τις δύο υπερδυνάμεις, οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία ελπίδα.

Βεβαίως η μάχη γύρω από την Αζάζ βρίσκεται ακόμα στην αρχή της και είναι νωρίς για προβλέψεις.

Στη φωτογραφία, μαχητές της Τζαΐς Αλ Θουγάρ, με τη σημαία του SDF, στο μέτωπο της βορειοδυτικής Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr