Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επαφές με διεθνείς τρομοκράτες είχε ο δράστης της σφαγής στην Καλιφόρνια

Επαφές με διεθνείς τρομοκράτες είχε ο δράστης της σφαγής στην Καλιφόρνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επαφές με τη διεθνή τρομοκρατία είχε ο μακελάρης του Σαντ Μπερναντίνο. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN το οποίο επικαλείται αξιωματούχους των διωκτικών αρχών, ο Σαϊέντ Φαρούκ βρισκόταν σε επαφή μέσω τηλεφώνου αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων με περισσότερους από έναν διεθνείς τρομοκράτες, την δράση των οποίων ερευνά ήδη το FBI.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν στο αμερικανικό δίκτυο ότι ο Φαρούκ είχε ριζοσπαστικοποθιηθεί. Εκτιμούν ότι αυτό το γεγονός ενδεχομένως να συνέβαλε στο κίνητρο της σφαγής σε συνδυασμό με άλλες συνθήκες, όπως δυσκολίες στον χώρο της εργασίας.

Χιλιάδες σφαίρες βρέθηκαν στο σπίτι του

Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν χιλιάδες σφαίρες. «Θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση. Ευτυχώς τους σταματήσαμε πριν αυτό συμβεί» δήλωσε ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της Καλιφόρνιας.

Σε ότι αφορά στο μαύρο SUV το οποίο χρησιμοποίησε το ζευγάρι για την διαφυγή του η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε νοικιαστεί πριν από 4 ημέρες και επρόκειτο να επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια εταιρία την ημέρα του μακελειού.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι ο δράστης πυροβόλησε 65 έως 75 φορές εναντίον των αθώων θυμάτων του. Οσο για τα δύο μακρύκανα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Φαρούκ και την σύζυγό του έγινε γνωστό ότι αγοράστηκαν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δύο χρόνια.

Ο αγοραστής δεν ήταν ο Φαρούκ αλλά ένα τρίτο πρόσωπο το παρελθόν του οποίου εξετάζεται.

Οι αρχές αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το πως τα οπλα βρέθηκαν στα χέρια των δραστών χωρίς να αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να εκλάπησαν από τον νόμιμο κάτοχό τους.

Τα όπλα τύπου 223-caliber που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό θεωρούνται αρκετά ισχυρά για να διαπεράσουν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο από αυτά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

Ουάσιγκτον: Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αποκάλυψη από το αμερικανικό δίκτυο CNN, τόσο ο αμερικανός πρόεδρος όσο και οι διωκτικές αρχές έσπευσαν να προειδοποιήοσυν ότι δεν θα πρέπει να εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απηύθυνε έκκληση να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα για την έρευνα.

Αμέσως μετά, στον Λος Αντζελες, ο γενικός διευθυντής του τοπικού κλιμακίου του FBI δήλωσε ότι θα ήταν ανεύθυνο να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ενδεχόμενο κίνητρο του δράστη.

Νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του για το μακελειό που προκάλεσε ο Φαρούκ δεν θέλησε να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά το κίνητρο του δράστη, αλλά απέφυγε να πει ξεκάθαρα ότι υπάρχει διασύνδεση με την διεθνή τρομοκρατία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr