ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για τον Άσαντ – Κανείς ξένος!

Ιράν: Ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για τον Άσαντ – Κανείς ξένος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Κυριακή ότι το μέλλον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να καθοριστεί μόνο από τον συριακό λαό και το θέμα αυτό είναι “κόκκινη γραμμή” για την Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η τύχη του Άσαντ αποτελεί κρίσιμο σημείο στις συνομιλίες μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων που προσπαθούν για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία.

Το Ιράν και η Ρωσία θέλουν την παραμονή του Ασαντ στην εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αντίθετα με δυτικές και αραβικές χώρες που ζητούν την αποχώρησή του.

“Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι η κόκκινη γραμμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν γιατί εξελέγη πρόεδρος από τον συριακό λαό. Οι πολίτες της Συρίας πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη τους και ουδείς εκτός των συνόρων της Συρίας μπορεί να επιλέξει για τον συριακό λαό”, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο ανώτατος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Βελαγιατί τόνισε ότι το Ιράν θα προσπαθήσει να αμβλύνει την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.

“Δεν υπάρχει κανένα όφελος στις εντάσεις που συσσωρεύονται στην περιοχή. Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε υπέρ της μιας πλευράς ή της άλλης, έχουμε καθήκον να μειώσουμε τις εντάσεις μεταξύ αυτών των δύο χωρών”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Τι προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία έναντι μερικής ανακωχής

Ο Κατζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν και δεσμεύτηκε για την εξόντωση του Αλ-Χάγια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr