ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει στα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία, εάν η εθνική της ασφάλεια απειλούνταν, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή και πρόεδρο του IUC (International University Council) Ορχάν Χικμέτ Αζίζογλου (Orhan Hikmet Azizoğlu).
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Αζίζογλου δήλωσε: “Εάν η Τουρκία και η Ρωσία βρεθούν αντιμαχόμενες [σε περίπτωση πολέμου], η Τουρκία στα πλαίσια του διεθνώς αναγνωρισμένου δικαιώματός της να υπερασπιστεί τα εδάφη της, θα μπορούσε να κλείσει τον Βόσπορο για τα ρωσικά πλοία και να μην τα αφήσει να περάσουν τα Στενά ποτέ ξανά”.
Ο Αζίζογλου κάλεσε τη Ρωσία να λειτουργήσει με κοινή λογική, λέγοντας μάλιστα ότι καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει τα σύνορα άλλης χώρας, αναφερόμενος στην περιβόητη παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκίας για 17 δευτερόλεπτα, την ώρα που η χώρα του παραβιάζει συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας αλλά και εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε από την ιρακινή κυβέρνηση ως “εχθρική” και “εισβολή”.
Οι Τούρκοι απειλούν τις τελευταίες ημέρες ότι θα κλείσουν τον Βόσπορο για τα ρωσικά πλοία. Βεβαίως εάν πράξουν κάτι τέτοιο, θα σημάνει και την έναρξη ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.























































