Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδρίαση του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στην Ουκρανία

Συνεδρίαση του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών – μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να ορίσουν τη στρατηγική της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Θα προηγηθεί συνάντηση του αποκαλούμενου «Τριγώνου της Βαϊμάρης», δηλαδή των επικεφαλής της γερμανικής, της γαλλικής και τη πολωνικής διπλωματίας.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, καθώς η Ατλαντική Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των βαλτικών χωρών οι οποίες εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος σουηδικά και αμερικανικά αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν επιφυλακτικές γύρω από το θέμα της απόσυρσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι πρέπει να ελεγχθούν οι πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οτιδήποτε, σημειώνοντας όμως ότι η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων «θα ήταν ένα βήμα» για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση «για την αποκλιμάκωση».

Φόβοι γα εισβολή στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων – 20.000 σύμφωνα με την Ουάσιγκτον – έχει εγείρει φόβους εισβολής στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου υπάρχει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός, και μια επανάληψη του σεναρίου που οδήγησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας μια περιοχή την οποία επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr